2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Karácsony Gergely állítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy külföldről érkezett pénz a kampányába + videó

Továbbra is számít Tordai Csaba munkájára, a Magyar Nemzetben megjelent információkról pedig nem beszélnek. Ezt a főpolgármester mondta stábunknak. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „hülyeségekről nem szoktunk beszélni, csak fontos dolgokról”.

  • Karácsony Gergely állítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy külföldről érkezett pénz a kampányába + videó

Az én összes kampányom minden magyar jogszabálynak megfelelő módon történt - ezt állította a főpolgármester még múlt héten, amikor újságírók arról kérdezték, hogy érkezett-e külföldről pénz a 2019-es kampányába.

A Mediaworks birtokába került dokumentumcsomagból azonban több részlet is kiderült: ugyancsak a Magyar Nemzet írt arról, hogy egy eredetileg autókölcsönzéssel foglalkozó cég rejtélyes külföldi megbízásból szerzett több mint 100 millió forintjából finanszírozhatták Karácsony Gergely öt évvel ezelőtti főpolgármester-jelölti kampányát.

A Magyar Nemzet stábja felkereste annak cégnek a székhelyét, amelynek ügyvezetője, Karácsony Gergely tanácsadójának, Tordai Csabának az élettársa.

A lap szerint a korábban alig pár százezres bevétellel rendelkező cég könyvelésében 2019-ben hirtelen megjelent egy 120 milliós tétel. Ennek nagy részét a cégvezető Mravik Zsolt osztalékként felvette. A lap úgy tudja, hogy ebből 75 millió forint készpénzben Perjés Gáborhoz került, aki azt több részletben befizette a főpolgármester-jelölti kampányt támogató egyesület bankszámlájára.

Karácsony Gergely szerint azonban a bemutatott dokumentumok nem bizonyítanak semmit. A városvezető kedden ugyanakkor arra nem mondott semmit, hogy külföldről érkeztek-e források a kampányába. Híradónknak kijelentette, továbbra is számít Tordai Csaba munkájára, a Magyar Nemzeten megjelent információkról pedig nem beszélnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!