2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsony évek óta menekül Tarlós elől

Lett volna lehetősége,de az elmúlt egy évben egyetlen alkalommal sem vitázott Tarlós Istvánnal a közgyűlésben kihívója, Karácsony Gergely: az alkalmatlan főpolgármester-jelölt 2018-ban, a legutóbbi teljes évben összesen egyetlen alkalommal szólalt fel a Fővárosi Közgyűlésben és ez a megszólalás is 16 másodpercig tartott.

  • Karácsony évek óta menekül Tarlós elől

A jelenség azért érdekes, mert Tarlós István 2009-ben, a főpolgármesterré választása előtti utolsó teljes évben a Fidesz frakcióvezetőjeként 59 alkalommal kért szót és csatázott Demszky Gáborral és embereivel a közgyűlésben.

Erről a főpolgármester a napokban egy interjúban is beszélt: „Az utolsó teljes ellenzéki évemben én 59 alkalommal vitáztam a Közgyűlésben Demszkyékkel. Karácsony most, a hasonló saját időszakában egy alkalommal tette ezt meg, de akkor sem vitatkozott, hanem egy kevesebb, mint fél perces felszólalása volt” - emlékeztet Tarlós kijelentésére az origo.hu.

Mindez arra utal, hogy Karácsony Gergely menekül Tarlós István elől.

A zuglói polgármester egyébként az utolsó teljes évben, tavaly, a kilenc fővárosi közgyűlésből csak ötön vett részt. És ez alatt az idő alatt összesen egyszer szólalt fel, ráadásul ez az egy felszólalás is (egy rövid, zavart szünettel tarkítva) alig 16 másodpercig tartott – ebben a felszólalásban Karácsony kétszer mondott közben köszönetet a fideszes városvezetésnek és visszavont egy indítványt.

A felszólalás a budapest.hu honlapján hallgatható meg, 45.50-nél kezdődik és 46.06-nál már véget is ér.

Karácsonynak tehát bőven lett volna lehetősége vitázni Tarlós Istvánnal, mégis, egyetlen alkalommal sem vállalta ezt, gyakorlatilag elmenekült Tarlós István elől. Emiatt sem tekinthető komolynak a vitakihívása a főpolgármesterrel szemben. Tarlós korábban az atv.hu-nak ennek kapcsán elmondta: „Itt volt nálam Karácsony Gergely valamikor tavasszal, és ő könyörgött, hogy ne legyen kemény a kampány. Ehhez képest egyfolytában gyalázkodik”.

A zuglói polgármester eleinte zavarodottan magyarázkodott, majd elismerte, hogy Tarlós valóban megtörtént eseményről számolt be, azaz teljesen egyértelműen elismerte, hogy a beszélgetés elhangzott és azt kérte Tarlós Istvántól, hogy ne legyen durva a kampány. Tarlós egyébként Karácsony kérésére azt válaszolta: „Gergő, te bejöttél velem a ringbe, én ki foglak téged ütni".

Magyar Hírlap / Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!