2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Karácsony elmondása szerint nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság

Zöldülő Budapest 2030 címmel adott ki kiadványt a Városháza, Karácsony Gergely főpolgármester hétfő este ennek bemutatóján beszélt arról, mit tettek eddig és mit terveznek a jövőben a zöldfelületek fejlesztése érdekében.

  • Karácsony elmondása szerint nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság

„Visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtt most parkolóként elkerített területet, amely Budapest ideális főtere lehetne. A téren parkosított agórát alakítunk ki, amely az aktív közéleti részvétel, a nyílt társadalmi vita helyszíne lesz” – szó szerint ez szerepelt Karácsony 2019-es főpolgármester-jelölti programjában (22. oldal). Arról, hogy miért nincs még kész a Városháza park, Karácsony most ezt mondta:

nyilván amikor az ember ellenzékben van, akkor nagyobb a képzelőereje, és nem foglalkozik olyan apróságokkal, mint a valóság.

Karácsony beszélt a Lánchíd pesti hídfőjénél lévő Széchenyi térről is, amelyet átalakítana és sétálhatóvá tenne, bár ő is elismerte, hogy a közterület már két éve nincs a főváros kezelésében.

Bardóczi Sándor főtájépítész az eseményen arról beszélt, hogy

növelni akarják a zöldterület arányát a Nagykörúton, mert szerinte „mennyiségileg ott lehet a legtöbbet zöldíteni”. Ennek első lépéseként az aszfaltot térkőre cserélnék, hogy „hasznosulhassanak a felszíni vizek”.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!