2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet

Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt annak ellenére kampányol a fák megmentéséért, hogy a Pillangó Park felújításakor 56 fára kért és kapott kivágási engedélyt. Az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom is fákat ültetne. A civilek szerint az ígérgetések csupán az önkormányzati kampány részét képezik.

  • Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet

A budapesti fák megmentését állítja kampányának legfontosabb elemei közé Karácsony Gergely. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt annak ellenére, hogy politikai értelemben elfogadhatatlannak tartja fák kivágását, mégis 56 fa kivágására kért és kapott engedélyt egy közérdekű adatigénylés szerint. Zugló polgármestere legutóbb azonban már az Andrássy úti fasorért aggódott.

Szabó József környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztos az MTI-vel azt közölte, elfogadhatatlannak tartja a felvetést, hogy az Andrássy úti, rossz állapotban lévő fák kivágása politikai és nem szakmai indokok alapján történik. Sajnálatosnak tartja azt is, hogy a közgondolkodásban összemosódott a fakivágások és a balesetveszélyes fák szükségszerű kivágásának fogalmi rendszere.

Az LMP is a növények védelmében kampányol. A párt budapesti elnöke szerint további fákat kellene ültetne a fővárosban.

Nem csak a baloldali pártok, hanem a Mi Hazánk Mozgalom is zöldnek tartja magát. Toroczkai László pártelnök elmondta, zöld hazánk néven környezetvédelmi platformot hoztak létre, Ásotthalmon pedig jelentős faültetésbe kezdenek.

A civilek már nem hisznek az ellenzék által kisajátított környezetvédelmi ígérgetéseknek. A levegő munkacsoport elnöke szerint ez csupán kampányfogás.

A Főváros viszont már eddig több mint 9900 fát ültetett el a Tízezer fát Budapesten program keretében, Tarlós István főpolgármester pedig környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki. Óbuda is a jövőre készül. Az önkormányzatnak már elkészült a faültetési programja.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Komment - Foci, művészet és politika + videó

Komment - Foci, művészet és politika + videó

Ma is négy vendéggel igyekeztünk a politikai témákat egy kicsit könnyedebb köntösben megvizsgálni és lendületes hangvételben megbeszélni a legfontosabbakat. Műsorvezető: Mászáros Nóra.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

Meghosszabbította és kiterjesztette a Belügyminisztérium a vörös kódot

A HungaroMet előrejelzése alapján a Belügyminisztérium vasárnapig meghosszabbította és további vármegyékre is kiterjesztette a hajléktalanok egészségének megóvása érdekében elrendelt vörös kódot - jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!