2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet

Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt annak ellenére kampányol a fák megmentéséért, hogy a Pillangó Park felújításakor 56 fára kért és kapott kivágási engedélyt. Az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom is fákat ültetne. A civilek szerint az ígérgetések csupán az önkormányzati kampány részét képezik.

A budapesti fák megmentését állítja kampányának legfontosabb elemei közé Karácsony Gergely. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt annak ellenére, hogy politikai értelemben elfogadhatatlannak tartja fák kivágását, mégis 56 fa kivágására kért és kapott engedélyt egy közérdekű adatigénylés szerint. Zugló polgármestere legutóbb azonban már az Andrássy úti fasorért aggódott.

Szabó József környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztos az MTI-vel azt közölte, elfogadhatatlannak tartja a felvetést, hogy az Andrássy úti, rossz állapotban lévő fák kivágása politikai és nem szakmai indokok alapján történik. Sajnálatosnak tartja azt is, hogy a közgondolkodásban összemosódott a fakivágások és a balesetveszélyes fák szükségszerű kivágásának fogalmi rendszere.

Az LMP is a növények védelmében kampányol. A párt budapesti elnöke szerint további fákat kellene ültetne a fővárosban.

Nem csak a baloldali pártok, hanem a Mi Hazánk Mozgalom is zöldnek tartja magát. Toroczkai László pártelnök elmondta, zöld hazánk néven környezetvédelmi platformot hoztak létre, Ásotthalmon pedig jelentős faültetésbe kezdenek.

A civilek már nem hisznek az ellenzék által kisajátított környezetvédelmi ígérgetéseknek. A levegő munkacsoport elnöke szerint ez csupán kampányfogás.

A Főváros viszont már eddig több mint 9900 fát ültetett el a Tízezer fát Budapesten program keretében, Tarlós István főpolgármester pedig környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki. Óbuda is a jövőre készül. Az önkormányzatnak már elkészült a faültetési programja.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!