2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet

Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt annak ellenére kampányol a fák megmentéséért, hogy a Pillangó Park felújításakor 56 fára kért és kapott kivágási engedélyt. Az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom is fákat ültetne. A civilek szerint az ígérgetések csupán az önkormányzati kampány részét képezik.

  • Kampányfogássá tette az ellenzék a környezetvédelmet

A budapesti fák megmentését állítja kampányának legfontosabb elemei közé Karácsony Gergely. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt annak ellenére, hogy politikai értelemben elfogadhatatlannak tartja fák kivágását, mégis 56 fa kivágására kért és kapott engedélyt egy közérdekű adatigénylés szerint. Zugló polgármestere legutóbb azonban már az Andrássy úti fasorért aggódott.

Szabó József környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztos az MTI-vel azt közölte, elfogadhatatlannak tartja a felvetést, hogy az Andrássy úti, rossz állapotban lévő fák kivágása politikai és nem szakmai indokok alapján történik. Sajnálatosnak tartja azt is, hogy a közgondolkodásban összemosódott a fakivágások és a balesetveszélyes fák szükségszerű kivágásának fogalmi rendszere.

Az LMP is a növények védelmében kampányol. A párt budapesti elnöke szerint további fákat kellene ültetne a fővárosban.

Nem csak a baloldali pártok, hanem a Mi Hazánk Mozgalom is zöldnek tartja magát. Toroczkai László pártelnök elmondta, zöld hazánk néven környezetvédelmi platformot hoztak létre, Ásotthalmon pedig jelentős faültetésbe kezdenek.

A civilek már nem hisznek az ellenzék által kisajátított környezetvédelmi ígérgetéseknek. A levegő munkacsoport elnöke szerint ez csupán kampányfogás.

A Főváros viszont már eddig több mint 9900 fát ültetett el a Tízezer fát Budapesten program keretében, Tarlós István főpolgármester pedig környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki. Óbuda is a jövőre készül. Az önkormányzatnak már elkészült a faültetési programja.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!