2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kálmán Olga lopott videóval kampányol

Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje. Gyurcsány legújabb alkalmazottja közzétett egy videót, ami még az ATV-s műsorvezetői időszakában készült. A felvételen épp Tarlós Istvánnal próbált szemtelenkedni. (Egyébként a felvételnek csak azzal a részével dicsekedett el, amikor úgy tűnik, mintha a tapasztalt főpolgármester fölé kerekedett volna, azt a részt természetesen nem mutatja meg, amikor Tarlóssal szemben alulmarad.) Kálmán Olga egész egyszerűen ellopta az ATV tulajdonában álló felvételt, engedély nélkül használta. Nemzetközi jogelv ugyanis, hogy a televíziós felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója az Origo kérdésére elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt a felvétel felhasználására.

  • Kálmán Olga lopott videóval kampányol

Kálmán Olga szombaton egy olyan felvételt tett közzé Facebook-oldalán, amely még az ATV-s műsorvezetői időszakában, az általa vezetett Egyenes Beszéd egyik adása során készült.Kálmán Olga akkor még műsorvezetőként Tarlós Istvánnal próbált pimaszkodni, és ezzel a felvétellel kívánt most ismertséget szerezni magának, meg persze meg akar felelni új gazdájának, Gyurcsány Ferencnek. 

Kálmán Olga egyébként a beszélgetésrészletet is megvágta, kizárólag azokat a másodperceket mutatja, amikor a nézőnek úgy tűnhet, mintha a riporternő a főpolgármester fölé kerekedne. Kálmán Olga azonban engedély és felhatalmazás nélkül használta az ATV tulajdonában lévő felvételt, azaz törvényt sértett, mivel engedély nélkül használta fel a televízió videóját. Úgy próbálta leplezni a lopását, hogy a felvételen kitakarta az ATV és az Egyenes Beszéd logóját. Egyértelmű: szerzői jogsértésről van szó.

Németh S. Szilárd: Nem kapott rá engedélyt

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója, az Origo kérdésére elmondta, hogy Kálmán Olga nem kért és nem is kapott engedélyt az ATV-től arra, hogy felhasználja a televízió felvételét. A vezérigazgató általánosságban kijelentette, hogyaz ATV képernyőjén megjelenő felvételek a csatorna és nem magánszemélyek tulajdonát képezik, és mindenkitől azt szeretnénk kérni, hogy ezt tartsa tiszteletben.

A balliberális oldalon divat a videólopás

Ahogy arról korábban a V4NA nemzetközi hírügynökség alapján beszámoltunk, Kálmán Olgához hasonlóan videókat lopkodott Judith Sargentini és pártja is, hiszen a holland szélsőbaloldali párt az alapvető szerzői jogi és büntetőjogi jogelveken átgázolva készített és közzétett egy olyan összevágott propagandaanyagot,amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó, szerzői jog által védett videóanyagot.Hogy a lopást leplezzék, Kálmán Olgához hasonlóan próbálták kitakarni a logókat.

 Judith SargentiniFORRÁS: © EUROPEAN UNION 2019 - SOURCE : EP/JAN VAN DE VEL

 

Mint ismeretes, alapvető nemzetközi jogelv, hogy a más által készített videók szerzői jogvédelem alatt állnak, és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély és díjfizetés nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videóanyagok felhasználását.

Soros embere, a Magyarországot gyűlölő Sargentini pártja, a Baloldali Zöldek természetesen az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetése helyett a propagandaanyagukban felhasznált videofelvételeken – nem sok sikerrel – megpróbálták kitakarni a bevágott videofelvételekről a Magyar Televízió csatornáinak logóit, és mellőzték a forrás feltüntetését.

Csak hogy világos legyen: Sargentiniék propagandafilmjükkel többszörösen megsértették az MTVA szerzői jogait, megkárosították a jogtulajdonost, és a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

Egyébként a hasonló törvénysértésen túl sem nehéz összefüggést találni Kálmán Olga és Judith Sargentini között. Gyurcsány Ferenc felesége néhány napja egy közös fényképet készített Sargentinivel, jelezve, hogy így kampányolnak együtt Kálmán Olgának.

Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!