2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Kádári nosztalgia: egymást csókkal, a Hír TV-t szidalmakkal fogadták

Idén is bírálta a parlamenti baloldalt a Munkáspárt elnöke a Kádár János halálának évfordulóján rendezett megemlékezésen. Az alkalomra vörös zászlókat készítettek, és az Internacionálé sem maradt el. Gyurcsány Ferenc nem volt ugyan jelen, de a kádári nosztalgiát ő is felelevenítette néhány hete, Nagy Imre kivégzésének évfordulóján.

„90 éves vagyok, úgyhogy még eljöttem, utoljára.” – csókkal köszöntötték egymást a Munkáspárt tagjai a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A Hír TV stábjának már nem örültek ennyire: „Hír TV? Húzzatok el! Hír nélkül húzzatok el! (…) G..i fideszes banda!”.

A bejáratnál vörös zászlót is lehetett vásárolni. 300 készült belőle Kádár János halálának 24. évfordulójára. „Adomány, 150 forint. Alapáron megy, de ha 200-at ad, 200-at ad, ha többet ad, többet ad. Nagyon szegény a párt, ha úgy vesszük. Ebből ami most összejön, a jövő havi újságnak a Jászkun Munkás nyomdai költsége lesz” – mondta Szilágyi Sándor párttag.

A Munkáspárt elnöke felidézte azt a napot, amelyen az MSZMP egykori vezetője meghalt. Thürmer Gyula úgy fogalmazott: 1989. július 6-án a szocializmus is véget ért. „Ugyanezen a napon a Legfelsőbb Bíróság mentesítette minden büntetése alól Nagy Imrét és társait, érvénytelenítette az 1958-as ítéletet. Egy perc alatt minden megváltozott. Nagy Imréből hős lett, Kádár Jánosból bűnös lett!” – fogalmazott Thürmer Gyula.



A Munkáspárt elnöke ezúttal is elmondta, hogy szerinte a magyar baloldal elárulta Kádárt. „Tessék elhinni! A liberálisok, a szocialisták 12 éves uralmuk minden egyes napját kihasználták. Kihasználták arra, hogy gazdagodjanak. És ma semmi mást nem akarnak, mint visszatérni oda, ahol voltak. Nem érdekli őket, hogy mi lesz veletek, velünk 4 millió szerencsétlennel, mi lesz a munkanélküliekkel. Mi lesz a kilakoltatottakkal. Nem érdekli őket. Egy dolog érdekli: a hatalom.” – mondta a pártelnök.

A megemlékezés végén ezúttal sem maradt el az Internacionálé.

Gyurcsányt is elfogta a nosztalgia

Gyurcsány Ferenc nem vett ugyan részt a munkáspárti megemlékezésen, de a kádári nosztalgiát ő is felelevenítette június 16-án, Nagy Imre kivégzésének és újratemetésének évfordulóján.

„De ez az egyre öregedő ember, aki a végén beleőrült Nagy Imre kivégeztetésébe, azt kereste, hogy hogyan lesz a diktatúra körülményei között mégiscsak élhető az ország. Magyarok százezrei és milliói elkezdtek egyre jobban élni, utazhattak. Ma már talán nem értik, hogy miért nagy cucc ez, de a cipőboltban cipő volt, a húsboltban pedig hús.” – mondta a bukott kormányfő.

A volt miniszterelnök ugyanakkor elismerte, hogy a diktatúrából nincs út a szabadságba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!