2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Júniusban folytatódhat Czeglédyék büntetőpere

Hat vádlott esetében már jogerős ítélet született, ők beismerő vallomást tettek és egyezséget kötöttek a vádhatósággal a büntetésük mértékéről - írja a Magyar Hírlap.

  • Júniusban folytatódhat Czeglédyék büntetőpere

A bíróság tervei szerint már júniusban, még a nyári ítélkezési szünet előtt előkészítő ülést tartana a Kecskeméti Törvényszék Czeglédy Csaba és társai ügyében a költségvetési csalás miatt tavaly indult büntetőeljárásban.

Pontos dátumot még nem tűzött ki a Kecskeméti Törvényszék, de a Human Operator Zrt. vezetőivel szemben költségvetési csalás vádjával tavaly megkezdődött büntetőeljárás a bíróság tervei szerint már júniusban folytatódhat, ha addig a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnik – mondta lapunk megkeresésére a Kecskeméti Törvényszék szóvivője. Sárközy Szabolcs elmondta, hogy Kecskeméten már kijelölték az új bírói tanácsot, amely tanulmányozza a tízezer oldalnyi aktát. A szóvivő emlékeztetett, hogy a Szegedi Törvényszék valamennyi szóba jöhető bírája elfogultságot jelentett be korábban, emiatt jelölték ki a Kecskeméti Törvényszéket az első fokú eljárás lefolytatására. A büntetőpert azonban nem kell elölről kezdeni.

Ennek oka – fogalmazott Sárközy Szabolcs –, hogy az ügy még előkészítő szakaszban van, a bizonyítási eljárás még nem kezdődött meg, így a büntetőeljárási törvény szerint nem szükséges újrakezdeni az ügyet. Még két olyan vádlottja van a pernek, akiket a korábbi előkészítő tárgyalásokon nem hallgattak meg, legközelebb rájuk kerül sor. Hat vádlott esetében már jogerős ítélet született, ők beismerő vallomást tettek s egyezséget kötöttek a vádhatósággal a büntetésük mértékéről – másféltől három évig terjedő, letöltendő börtönbüntetést kaptak. Egy vádlott esetében az egyezség alapján meghozott bírósági ítéletet a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, emiatt az ő ügyében is első fokon folytatódik az eljárás. Ha veszélyhelyzet miatt a különleges jogrend júniusban is fennáll még, előreláthatóan csak ősszel folytatódhat a büntetőeljárás.

A vád szerint a költségvetésnek okozott 6,2 milliárd forint vagyoni hátrány fele részben a Czeglédy Csaba irányította Human Operator Zrt.-nél, fele részben pedig az általuk működtetett iskolaszövetkezeteknél „keletkezett”, illet­ve tűnt el. Czeglédy Csaba jelenleg szombathelyi önkormányzati képviselő, az MSZP, a DK és Gyurcsány Ferenc ügyvédjét az ellenzéki pártok továbbra is foglalkoztatják - írja a lap.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!