2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Június közepéig jelentkezhetnek a középiskolások a Mathias Corvinus Collegium képzésére

Június 14-ig jelentkezhetnek a társadalomtudományok iránt érdeklődő magyarországi és külhoni magyar középiskolás diákok a Mathias Corvinus Collegium ingyenes képzésére.

  • Június közepéig jelentkezhetnek a középiskolások a Mathias Corvinus Collegium képzésére

A programban részt vevő tanulók négy- és nyolchetes e-learning-kurzusok közül választhatnak. Modern kori történelem, közgazdaságtan, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, pszichológia, jog, valamint magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztés is szerepel a palettán - olvasható az MTI-hez csütörtökön eljuttatott ismertetőben.

Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot is tartanak, amikor a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy ismert és elismert szakértők által tartott előadásokon és tréningeken vegyenek részt. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját a program online felületén tekinthetik meg.

A Mathias Corvinus Collegium középiskolás programja már több mint tizenöt éve működik. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken több mint négyszáz erdélyi magyar tanuló vesz részt, de a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is rendszeresen jelentkeznek középiskolások a programra. Ma már több mint 1700 fiatal fejlesztheti magát a távoktatási kurzusokon és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken.

A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákoknak az intézmény utazási támogatást biztosít, hogy megkönnyítse részvételüket a tréningeken.

Azok a diákok, akik szeretnének bővebb tájékoztatást kapni a programról, június 3-án ellátogathatnak az MCC középiskolás program közösségi oldalára, ahol élő bejelentkezés keretében hallhatnak a kínált lehetőségekről.

Az érdeklődők magáról a programról, valamint a jelentkezés pontos menetéről az intézmény honlapján (kp.mcc.hu) olvashatnak bővebben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!