2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Jövőálló fejlesztés a Videotonnál

Egy 20 ezer négyzetméteres csarnokkal bővült a Videoton Székesfehérváron. Az új épületben elektromos panelek készülnek egyebek mellett wifi routerekbe, spotlámpákba, és különböző háztartási kisgépekbe.

  • Jövőálló fejlesztés a Videotonnál

Nyomtatott áramköri lapokra kerülnek különféle diódák és alkatrészek ezen a gyártósoron. Ezután utómunkák következnek, majd a kész panelt egy robot dobozokba csomagolja, és mehet is a megrendelőnek. A Videoton tavalyi legnagyobb beruházásaként jöhetett létre a modern elektronikai szerelőüzem, több mint 8 milliárd forintból. Az avatóünnepségen részt vett Varga Mihály is. A pénzügyminiszter arról beszélt, hogy azok a vállalatok kerülhetnek az élvonalba, melyek képesek lekövetni a gazdasági és technológiai fejlődést.

Varga Mihály szerint ha valaki a lépést tudja tartani, akkor esélye van arra, hogy időnként akár még az élmezőnybe is be tud kerülni. Ugyanezt vallja a magyar kormány is, ezért támogatjuk azokat a magyar cégeket, akik ezt a stratégiát vallják. Minél több magyar vállalat: kicsi, nagy közepes vállalat célozza meg azt, hogy világszínvonalon tudjon produkálni: terméket, szolgáltatást, jusson be az élmezőnybe és lehetőség szerint minél hosszabb ideig maradjon is ott!

A húszezer négyzetméteres csarnok nagy részét a gyártóterület teszi ki, de helyet kapott egy robotizált raktár is, valamint irodahelyiségeket is kialakítottak. A VIDEOTON Holding ZRt. társ-vezérigazgatója szerint jövőálló fejlesztést valósítottak meg.

Sinkó Ottó úgy fogalmazott: „Ez egy óriási lépés én azt gondolom. A világ átrendeződik, de ami bennünket érint és érdekel, az az a bizonyos elektromobilitás. Meg fog változni az autóipar, és egy dolog biztos, hogy az elektronika részaránya ebben nőni fog. Ha valaki elektronikát csinál, ezek vagyunk mi, akkor az olyan rosszul nincsen pozícionálva.

A fejlesztéssel új munkahelyek is születnek. A korábbi 700 fős létszám az idei évben 105 fővel bővült, de év végére várhatóan eléri a 900 főt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország portál úgy mutatta be ezt április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!