2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Jövő hétig ki kell tartani

Jövő héten szűnhet meg a harmadfokú árvízvédelmi készültség a Tiszán Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az elhúzódó magas vízszint nem kímélte a gátakat: 80 kilométer hosszan szivárog a víz a töltések oldalán. Ahol lehet, ott szivattyúznak, ahol ez további károkat okozna, ott homokzsákokkal védekeznek.

15 napja tart a harmadfokú árvízvédelmi készültség a Tiszán Szolnok térségében. A tartósan magas vízszint próbára tette a gátak állapotát. Több mint 80 kilométeren észleltek árvízi jelenségeket a megyében.

A szivárgó vizek elöntéseket okoznak – jelenleg összesen 53 hektáron. Az idén szerzett tapasztalatokat és a vízügyi szakemberek javaslatait a most készülő vízstratégiába is beépítik. „Minden ilyen természeti csapás ösztönöz bennünket arra, hogy a kiépített rendszerek mit bírnak, hol kell változtatni, és ez a vízstratégiánál „kapóra jött”, hiszen megépültek olyan árvízi tárolók, vésztárolók, amelyek most álltak hadrendbe, illetve olyan gátfelújítások is voltak, amit korábban nem lehetett elvégezni” – fogalmazott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.


A Start munkaprogramnak köszönhetően a védekezés alatt több ezer közfoglalkoztatott állt munkába. Dolgoztak a gátakon, és a belvíz elvezetésében is nagy szerepük volt. A vízstratégia velük is számol a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!