2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Jön a kampány legnagyobb választási gyűlése

A kampány legnagyobb választási gyűlését tartja jövő szombaton a Fidesz – mondta a párt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, Nyitrai Zsolt. A rendezvény délután három órakor kezdődik a Hősök terén, ez lesz a célállomása a Civil Összefogás Fórum által szervezett hatodik Békemenetnek is. A résztvevők délután egy órakor indulnak majd a Kossuth térről.

A legutolsó Békemenet tavaly október 23-án volt, akkor a tömeg az 1956-os forradalom egyik szimbolikus helyszínén, a Bem téren gyülekezett. Jövő szombaton, a hatodik alkalommal megrendezendő Békemeneten a felújított Kossuth térre várják a szervezők a résztvevőket délután egy órára.

A Békemenet útvonala

A menet a parlament elől az Alkotmány utcán keresztül vonul a Bajcsy-Zsilinszky útra, majd rákanyarodik az Andrássyra. A célállomás az Andrássy út másik végén a Hősök tere, ahol a résztvevők csatlakoznak a Fidesz délután három órára meghirdetett kampányzáró nagygyűléséhez. A szervező Civil Összefogás Fórum vezetői itt adják át Orbán Viktornak a 120 hazai és határon túli települést érintő országjárásukon összegyűjtött, nyolc pontba sűrített üzeneteket. „A nyolc pontban egészen az igazságszolgáltatástól a szolidaritás legfontosabb kérdésein át a család legfontosabb jövőbeni célkitűzéseiig szerepelnek az elvárások, átfogják a legfontosabb olyan nemzetstratégiai kérdéseket, amelyek a jövő a kormány számára irányadók lehetnek” – fogalmazott ifjabb Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum szóvivője.

„Ha meg akarjuk védeni az alkotmányunkat, a munkahelyünket, a nyugdíjunkat, a fizetésünket és a rezsicsökkentést, vagyis ha meg akarjátok védeni a mindennapi életetek szabadságát, személyesen kell részt vennetek a küzdelemben” – ezt kérte a Hősök terén összegyűltektől Orbán Viktor tavaly az 1956-os forradalom évfordulóján. A miniszterelnök jövő szombaton a harmadik felszólaló lesz, előtte beszédet mond a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István, valamint Joseph Daul, az Európai Néppárt új elnöke is, akinek ez lesz az első külföldi szereplése.

„A 2014-es választási kampány legnagyobb választási gyűlése lesz jövő héten szombaton három órától a Hősök terén. Mosolygós, vidám, fiatalos tavaszi összejövetelre készülünk, ahova nagyon-nagyon sok családot is szeretettel várunk. Arra kérünk minden szimpatizánst és önkéntest, hogy vegyen részt jövő hét szombaton a Békemeneten, majd azt követően három órától a Hősök terén, a Fidesz és a KDNP választási nagygyűlésén, ahol beszédet mond Orbán Viktor” – fogalmazott Nyitrai Zsolt.

Másnap, március 30-án a baloldali ellenzéki pártok tartják meg a viharos szél miatt lemondott március 15-ei demonstrációjukat.

Támogató levelet írt Kohl

Levélben biztosította támogatásáról Orbán Viktor miniszterelnököt és a Fideszt Helmut Kohl az országgyűlési választások előtt. Az egykori német kancellár levelében elismerően írt Magyarország gazdaságpolitikájáról, és követendő példának nevezte. Az ukrán válságra vonatkozóan Kohl az európai stabilitást hangsúlyozta, amihez szerinte olyan értékalapú politika tartozik, amely megbízható, és világos perspektívát ad az embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!