2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

Jogilag aggályos a DK-sok akciója

Hír TV

2020. július 6., hétfő 20:00

Neveket vágtak le a nemzeti konzultációs ívekről Veresegyházon, DK-s önkéntesek - erről számolt be a Hír TV egyik nézője. Két hete pedig egy szintén baloldali aktivista lopta ki Szolnokon a postaládákból a nemzeti konzultációs íveket. A Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság elnöke szerint jogilag aggályos, ha arra nem jogosultak gyűjtik össze a konzultációs íveken szereplő adatokat.

Szombaton Veresegyházon, a piaci napon gyűjtötték az íveket a Gyurcsány-párt aktivistái. A Hír TV egyik nézője fényképezte le, amint egy DK-s aktivista 10-15 konzultációs kérdőívet a kukába dob, csakhogy a nevek ki voltak vágva az ívről. A Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság elnöke szerint az akció jogilag aggályos.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezzel az akciójával a baloldal törvénytelenséget követ el.

"Erős a gyanú, hogy ezeket az adatokat a baloldali pártok tárolják, megőrzik ez pedig illegális adatbázis építés. Hát, ilyen a baloldal! Megpróbálja megakadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket és közben pedig illegális módon adatbázist épít."

- mondta Hollik István.

A nemzeti konzultáció megtámadására két hete szólított fel Hadházy Ákos és Szél Bernadett. A független országgyűlési képviselők arra buzdítottak, hogy nekik küldjék vissza a kitöltött kérdőívet. Ugyanezen a napon, már délután egy baloldali aktivista lopott ki konzultációs íveket egy postaládából Szolnokon, ezt egy biztonsági kamera rögzítette, ami az Origo birtokába került. A veresegyházi üggyel kapcsolatban pedig kerestük a Demokratikus Koalíciót: szerettük volna megtudni, hogy ők kérték-e az aktivistákat az ívek gyűjtésére és mi a garancia arra, hogy az íveken szereplő adatokkal nem élnek vissza, de kérdéseinkre nem érkezett válasz.

Hír TV