2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Ferencz József a második unitárius aranykor

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Jogerősen elítélték a Hír TV-seket drogügybe keverő férfit

Jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Baráth Miklóst. A férfi 2008-ban drogügybe keverte a Hír Televízió két riporterét, és azt állította, hogy ezt Veres János volt MSZP-s pénzügyminiszter emberei rendelték meg. A bíróság csalás és hamis vád miatt mondta ki bűnösségét.

„Ha tudni akarod, mivel akarnak tönkretenni téged és Ákost, hívj!” – ezzel az üzenettel indult 2008-ban a Célpont riportereinek, Kisberk Szabolcsnak és Krakkó Ákosnak az ügye Baráth Miklóssal. A férfi azt állította, hogy Tóth Viktor, Veres János akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke és Helmeczy László ügyvéd megbízásából kábítószert kell elrejtenie Kisberk Szabolcs autójában. A célpontosokkal régóta haragban lévő Helmeczyéket pedig azzal biztatta, hogy így drogügybe keverhetik a Hír Televízió újságíróit. Szolgálataiért a férfi másfél-másfél millió forintot kért – mindkét felet megtévesztve.

A rendőrség akkor csapott le rá, amikor a fehér port épp el akarta helyezni. Baráth Miklóst az elsőfokú tárgyaláson hamis vád és csalás bűntette miatt egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A másodfokú tárgyaláson a vádlott nem jelent meg. Ügyvédje azzal védekezett, hogy a férfit mások befolyásolták.

„Az információk kialakításában a sértettek is rendkívüli módon közrejátszottak, ötleteket adtak, így végső soron elősegítették azt, hogy Baráth Miklós milyen tényeket állítson valótlanul róluk” – fogalmazott Szegedi László.

A bíróság azonban ezt nem vette figyelembe, ráadásul visszaeső bűnözőként ítélte el a férfit a vagyon elleni bűncselekmény tekintetében. A többi vádpontban a másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú ítélettel, így az 1 év 6 hónapos, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!