2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Jogerős ítélet: 350 milliós kárt okozott Magyar Péter élettársának az édesanyja

Nem ért a pénzügyekhez, különben is, túl jószívű – többek között ezzel mentegették letartóztatása után annak a milliárdos csalássorozatnak a kiagyalóját, akinek bűnbandája 1200 embert vert át az elmúlt években. Az országos piramisjáték-biznisz miatt végül rengeteg ember, köztük Magyar Péter bizalmi embere is a vádlottak padjára került. S. Máriát négy évre ítélték.

  • Jogerős ítélet: 350 milliós kárt okozott Magyar Péter élettársának az édesanyja

Villanyszerelő volt, nem értett a pénzügyekhez – ezt nyilatkozta a milliárdos piramisjáték miatt 2012-ben elfogott F. Attiláról az akkor még szabadlábon lévő ikertestvére, aki nem sokkal később ugyancsak rács mögé került.

F. László azzal is mentegette fivérét, hogy ő „nem ért a banki ügyletekhez", ugyanakkor „túl jó szívű, könnyen megbízik az emberekben”. Sőt, a férfi arról is panaszkodott, hogy elfogásakor csak 100 ezer forint volt F. Attila zsebében.

A hatóságok ugyanakkor mindezt másképp gondolták és felszámolták a bűnszervezetet.

Ismert, a csalássorozat szálai a 2010-es évekig vezetnek vissza. Ekkor döntött úgy egy nagykátai ikerpár, hogy kiépít egy egész országon átívelő piramisjátékot. A Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a feltételezhetően külföldre került pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária, aki Magyar élettársának az édesanyja, a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Rádásul, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt. 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Metropol

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!