2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Jóformán lophatatlanná teszi az autókat az új magyar találmány

Új gépjárművédelmi technológiai megoldást dolgozott ki két hazai cég az autólopások visszaszorítása érdekében. A nem blokkolható rendszer internet hálózatot használ, és egyszerre több titkosítási kulcsot alkalmaz. Az eszközt már személykövetésre is fejlesztik.

  • Jóformán lophatatlanná teszi az autókat az új magyar találmány

Az autólopások visszaszorítására dolgozott ki egy hatékonyabb módszert két cég együttműködve. A nem blokkolható rendszert több százmillió forintos beruházással építették ki. Ezt a pajzzsal felszerelt autókba helyezett nyomkövető rendszeréhez használják.

Nagyon-nagy zavartűrésű a rendszer, ami szintén nagyon fontos jellemzője a LoraWan technológiának. Ezt azt jelenti, hogy akár olyan körülmények között is képes venni a jelet és detektálni, dekódolni a jelet, amikor a zajkörnyezet 100x nagyobb a hasznos jelszintnél– nyilatkozta Árki Zsolt műszaki igazgató, az Antenna Hungária képviseletében. Az új megoldást idén június óta tesztelik. Ez meghatározza a jármű pozícióját, sebességét, külső hőmérsékletét. Az autó használata távolról is blokkolható. Előnye, hogy nem lehet leárnyékolni, energiafogyasztása alacsony, azt akár motor nélküli járműbe is be lehet építeni.

Az eszközből bemennek a jelek az Antenna Hungária Zrt. hálózatába és ezen a hálózaton keresztül megfelelő formában pedig átkerülnek egy szerverközpontba. Amely szerverközpont a titkosított adatokat megfelelő módon dekódolja, visszafejti, ez a harmadik lényeges eleme a rendszernek, és itt el is jutok a negyedik elemhez, ezeket az adatokat a jogosultak részére megfelelő webes felületen, illetve applikációkon kersztül továbbítja– mondta el a P.T.B Pajzs Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Tímár László. A szakember azt is hozzátette az autón kívül szinte bármi lehet védett. Már fejlesztik azt a technológiát is, amely lehetővé teszi majd a személykövetést is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!