2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Jobbik: Kertész Imre nem méltó állami kitüntetésre

Nem tartja méltónak Kertész Imrét az állami kitüntetésre a Jobbik.

A párt szerint a Nobel-díjas író korábban olyan kijelentéseket tett a magyarságról, ami miatt nem érdemli meg a magyar állam elismerését. Sajtóhírek szerint a Sorstalanság szerzőjét augusztus 20-án Szent István Renddel tüntetik ki. A Jobbik arra kérte Áder János államfőt, hogy fontolja meg Kertész Imre kitüntetését.

– Amikor egy ilyen állami kitüntetést odaítélnek valakinek, akkor nemcsak a kultúra, a tudomány vagy akár a sport területén nyújtott teljesítményét ismerik el, hanem a magyarsághoz fűződő viszonyát tekintve is véleményt mond a legfőbb közjogi méltóság akkor, amikor egy ilyen kitüntetést átad – mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!