2019. október 18.,
péntek, Lukács napja

Jó ütemben halad az Egészséges Budapest Program

Hír TV

2019. május 16., csütörtök 18:54

Jó ütemben haladnak az Egészséges Budapest Program fejlesztései - erről az emberi erőforrások minisztere beszélt a Szent János Kórház új szakrendelőjének Kútvölgyi úti telephelyén. Kásler Miklós elmondta: a Kútvölgyi Klinikai tömbből minden szakrendelés elköltözik, és helyükre a János-kórház járóbeteg ellátása kerül.

A nőgyógyászat, a fül-orr gégészet és a gasztroenterológia a Szent János Kórház új szakrendelőjének felújított első emeletén fogadja a betegeket.

A kormány 2017 őszén döntött a Hegyvidéki szakrendelői programról, amelyre több mint 9 milliárd forintot biztosított. A fejlesztéssel a János-kórház Észak-Közép-budai Centrumként fog működni.

A szakrendelő felújítása tehermentesíti a János-kórházat a nagy számú járóbeteg forgalom alól. A betegeknek pedig egy épületen belül jutnak el a különböző vizsgálatokra.

A János-kórház mintegy 40 ezer fekvőbeteget lát el évente, emellett pedig több mint 400 ezren fordulnak meg a járóbeteg-ellátásban. Az intézmény 130 település ellátásáért felel.

Hír TV