2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Járványcsúcsban tömegeket hív össze Karácsony Gergely

Rekordszámú koronavírus-fertőzöttet azonosított ma reggel a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ennek ellenére Karácsony Gergely az ünnepi hosszú hétvégére programot hirdetett. A főváros a forgalom elől lezárja a Lánchidat és a pesti rakpartot, háromnapos programsorozattal várják az ünneplő fővárosiakat.

Érthetetlen módon a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat megtartja az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára tervezett programokat. A járvány harmadik hulláma miatt a kormány nem tartja meg a központi ünnepséget, s a legtöbb városban is csak koszorúzást engedélyeznek, néhány fő részvételével. Ezzel szemben Karácsony Gergely a rakpartra hívja az embereket.

Ez azért is érdekes, mert a főpolgármester többször kijelentette, hogy a főváros jobban kezeli a járványt, mint a kormány. Karácsony mégis a járványvédekezéssel ellentétes intézkedéseket hoz sorra. Ilyen a BKV járatszámainak a csökkentése vagy éppen a rakpart és a Lánchíd gyalogosok előtti megnyitása.

A főváros csütörtöki közleményében az áll: plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal várják az érdeklődőket március 13–15. között. Hétvégétől ismét megnyitják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik azt a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat lezárják a háromnapos hétvégére az autósforgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami egyúttal a búcsúra is lehetőséget ad: március 17-től a felújítás végéig nem lehet átsétálni a Lánchídon.

Bár Karácsony programjai közt alig található olyan, ami a nemzeti ünnepre utalna, de abba a kevésbe is sikerült aktuálpolitikát belecsempészniük. A BKK járatain az SZFE diákjai olvasnak fel az 1848–49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kötődő idézeteket Arany Jánostól és Széchenyi Istvántól.

A BKK járatain és a Futár-kijelzőkön az „1848 szelleme ma is velünk él!” mondat lesz olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!