2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Járványcsúcsban tömegeket hív össze Karácsony Gergely

Rekordszámú koronavírus-fertőzöttet azonosított ma reggel a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ennek ellenére Karácsony Gergely az ünnepi hosszú hétvégére programot hirdetett. A főváros a forgalom elől lezárja a Lánchidat és a pesti rakpartot, háromnapos programsorozattal várják az ünneplő fővárosiakat.

  • Járványcsúcsban tömegeket hív össze Karácsony Gergely

Érthetetlen módon a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat megtartja az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára tervezett programokat. A járvány harmadik hulláma miatt a kormány nem tartja meg a központi ünnepséget, s a legtöbb városban is csak koszorúzást engedélyeznek, néhány fő részvételével. Ezzel szemben Karácsony Gergely a rakpartra hívja az embereket.

Ez azért is érdekes, mert a főpolgármester többször kijelentette, hogy a főváros jobban kezeli a járványt, mint a kormány. Karácsony mégis a járványvédekezéssel ellentétes intézkedéseket hoz sorra. Ilyen a BKV járatszámainak a csökkentése vagy éppen a rakpart és a Lánchíd gyalogosok előtti megnyitása.

A főváros csütörtöki közleményében az áll: plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal várják az érdeklődőket március 13–15. között. Hétvégétől ismét megnyitják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik azt a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat lezárják a háromnapos hétvégére az autósforgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami egyúttal a búcsúra is lehetőséget ad: március 17-től a felújítás végéig nem lehet átsétálni a Lánchídon.

Bár Karácsony programjai közt alig található olyan, ami a nemzeti ünnepre utalna, de abba a kevésbe is sikerült aktuálpolitikát belecsempészniük. A BKK járatain az SZFE diákjai olvasnak fel az 1848–49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kötődő idézeteket Arany Jánostól és Széchenyi Istvántól.

A BKK járatain és a Futár-kijelzőkön az „1848 szelleme ma is velünk él!” mondat lesz olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb francia filmes adaptáció készült a Monte Cristo grófjából, Alexandre Dumas klasszikussá vált regényéből, amelyet szerda este mutattak be nagy sikerrel, versenyen kívül a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Szerdán délután a rendőrség munkatársai megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának holttestét. A testet Budapesttől 40 kilométerre emelték ki a Dunából. A tragédia többi áldozatát továbbra is keresi a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!