2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Járvány Magyarországon: Visszatérhet az élet az agglomerációba

2020. május 16., szombat 20:30

Csökkenő fertőzésszám, hétfőtől változások lesznek Budapest és Pest megyében, nyomozás indult a pesti úti idősek otthonának ügyében. Címszavakban a hét történései.

Visszatérhet az élet az agglomerációba. Pest megyében is feloldotta a kormány a járvány miatt korlátozásokat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt is bejelentette, hogy további jelentős enyhítéseket is bevezetnek. Így már fogadhatnak vendéget a szállodák és a családok ismét birtokba vehetik a játszótereket.

Budapesten másképp kell gondolkodni - ezt mondta a miniszterelnök a fővárosi enyhítésekről. A kormányfő szerint az élet újraindításának feltételei itt is adottak, de felelősen kell eljárni. A védekezést nem lehet abbahagyni figyelmeztetett a miniszterelnök.

Sértegetés és üzengetés- röviden így foglalható össze a főpolgármester e heti munkája. Karácsony Gergely folyamatosan a kormányt támadta a fővárosi korlátozások miatt. A feloldás eléréséért cserébe rakpartlezárást és sebességkorlátozásokat ígér. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány Karácsony helyett is vállalja a felelősséget.

A főpolgármester „kiváló tanulmányt fog írni” a Pesti úton történtekről, de közben meghalt több mint negyven ember - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ha „Tarlós István típusú ember a polgármester”, az odamegy, kézbe veszi a védekezést és rendet tesz.

Nyomozást indított a rendőrség a Pesti úti idősotthon ügyében a hét elején. Foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A halálozási adatok kozmetikázásával vádolja az ellenék és köztük Karácsony Gergely a kormányt a fertőzöttek átszállítása miatt. Az MSZP-s politikusok a főpolgármester miatt aggódva ellenzik, hogy a vidéki betegek Budapesten kapjanak ellátást.

Teljes adás:

HírTV