2019. április 23.,
kedd, Béla napja

Jakab Péter nagyokat nyelt Dobrev Klára miatt

Hír TV

2019. március 21., csütörtök 19:55, frissítve: csütörtök 21:04

Kevés dolog van, amiben a Jobbik egyet tud érteni Dobrev Klárával - mondta a Jobbik frakcióvezetője. Gyöngyösi Márton szerint a demokrácia melletti kiállás miatt vettek részt mégis a közös ellenzéki tüntetésen március 15-én. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője a demonstráció után azt mondta, nagyokat kellett nyelnie, amikor egy színpadra állt Gyurcsány Ferenc feleségével.

Március 15-én egymás mellé sorakoztak fel az ellenzéki pártok képviselői. A közös tüntetésen részt vett a Jobbik mellett az MSZP, a Párbeszéd, Liberális Párt és a Demokratikus Koalíció is. Az összefogásra Gyurcsány Ferenc felesége is kitért.

Sokfélék vagyunk. Legalább olyan sokfélék itt a tömegben, mint ahányan az ellenzéki pártok között. És néha nem könnyű. Őszintén mondom, nem könnyű– mondta Dobrev Klára.

A jobbikos Jakab Péter később az ATV-ben már arról beszélt, neki sem egyszerű a DK-elnök feleségével egy színpadon állnia.

Szerkesztő asszony ne gondolja, hogy nekem annyira egyszerű mondjuk Dobrev Klárával egy színpadon állni, igenis akkor nyelnem kell nagyokat, meg ki kell lépnem a komfortzónámból, csak azt gondolom, hogy a politika nem arról kell, hogy szóljon, hogy Jakab Péter jól érzi magát benne– mondta Jakab Péter. 

Dobrev Klára kérdésünkre nem árulta el, ő hogy érezte magát Jakab Péterrel egy színpadon, és mit gondol a politikus kijelentéseiről.

Nyugodtan hallgassa meg a március 15-i beszédemet, mert erre kifejezetten kitértem, úgyhogy használja az ott elhangzott mondatokat. Más kérdés? – felelte Dobrev Klára. 

A demokrácia melletti kiállás terelte össze a Jobbikot és Gyurcsány feleségét egy rendezvényre - így indokolta a Jobbik parlamenti frakciójának vezetője a közös fellépést.

Kevés olyan dolog van, amiben egyetértünk, talán az, hogy keleten kel fel a nap és kék az ég, ebben minden valószínűség szerint meg tudnánk egyezni, ezen kívül viszonylag kevés dologban. Például amikor Dobrev Klára az európai unió kapcsán föderalizációról beszél, akkor nincs olyan párt, amelyik ettől a lehető legtávolabb áll, mi ezt a modellt károsnak tartjuk– mondta Gyöngyösi Márton. 

A Mi Hazánk elnökhelyettese azt mondta, a Jobbik és az LMP az elmúlt hónapokban feladta az elveit.

Nem lehet egyszerre képviselni azt, hogy Gyurcsány Ferencet kizárjuk a közéletből, de egyébként segítjük azt, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja illetve jelöltjei hatalomra kerüljenek. Jakab Péter és a Jobbik illetve az LMP politikusai miatt egyáltalán nem kell aggódnunk, ők egyértelműen azt az utat választották, hogy együttműködnek, közös jelölteket állítanak– vélekedik Dúró Dóra.

Sermer Ádám a Liberálisok főpolgármester-jelöltjeként bejelentette, aláírásgyűjtést kezdeményez azért, hogy az ellenzék ne működjön együtt a Jobbikkal a fővárosban.

Olyan módon kell leváltanunk Tarlós Istvánt, hogy tartalmilag, politikai alapon is alternatívát vázoljunk fel vele szemben. Abban, hogy vele szemben felvázolunk egy alternatívát, abban egészen biztosan nincs helye semmilyen szélsőjobboldali politikai erőnek– mondta Sermer Ádám.A Jobbik több helyen is bejelentette, beállt a közös ellenzéki polgármester-jelölt mögé, például Egerben, Komlón és Újpesten is.