2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Ivóvízvezetéket építenek Tamási külterületein

Több mint 400 millió forintos beruházással ivóvízvezetéket építenek ki Tamási külterületein - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

  • Ivóvízvezetéket építenek Tamási külterületein

Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a Paksi Ipari Park (PIP) Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. 436 millió forintos támogatásával csaknem 10,5 kilométer hosszan létesítenek ivóvízhálózatot.

A 8000 lakosú város több külterületén több mint 500 embernek nincs vezetékes ivóvízellátása. Tuskóson, Újvárhegyen, Kosbán, Öreghenyén, Adorján-újtelepen és Adorjánpusztán vagy egyáltalán nincs vezetékes ivóvíz, vagy volt termelőszövetkezeti, ma már magántulajdonban lévő hálózatról kapnak vizet az ott élők. Ezekre a külterületekre tartályokban szállítanak egészséges ivóvizet - tette hozzá.

Az önkormányzat engedélyes tervekkel rendelkezik a hálózat kiépítéséhez, egy 350 méteres szakaszt Kosba felé önerőből már lefektettek. Az új hálózat kivitelezése a tervek szerint 2021 nyarán kezdődik és az év végére fejeződik be - ismertette.

A polgármester arról is beszámolt, hogy jövőre megoldódik a város ivóvizében lévő magas nitrittartalom okozta probléma, ami miatt 2014-ben az újszülöttek és várandós nők nem fogyaszthatták a vezetékes vizet. A település ivóvizében a magas ammóniumtartalom kezelése miatt megnőtt a nitrittartalom, amelyet az önkormányzat ideiglenes megoldásként klór-dioxid-adagolóval csökkentett.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával, állami beruházásban ivóvízminőség-javító programot valósítanak meg, amelynek részeként egy napi 2700 köbméter teljesítményű, komplex vízkezelő berendezést telepítenek Tamásiba.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!