2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Ismét heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Ismét heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: Vas és Zala, valamint Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt kedd délután.

  • Ismét heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint az öt vármegye egyes járásaiban a következő órákban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: kedden több hullámban várhatók nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok. A Dél-Alföldön még alkalmasak lehetnek a feltételek piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására, másutt jelentősen csökkent ennek az esélye.

A heves zivatarokat viharos, kárt okozó - óránkénti 90-100 kilométeres, de zivatarrendszerben óránkénti 100-120 kilométeres - szélrohamok, nagy méretű jég és felhőszakadás kísérik. Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódik a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Éjszaka a déli megyékben fordulhatnak elő újabb zivatarok. Szerdán napközben elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti tájain lehetnek zivatarok, de az északnyugati tájakat leszámítva másutt sem zárható ki néhány zivatar. A zivatarokat heves kísérőjelenségek már nem jellemzik, átmenetileg viharos széllökés, kisebb méretű jég és intenzív csapadékhullás előfordulhat.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Őszi kertészkedés

Radar - Őszi kertészkedés

Néhány hasznos tanácsot ad nekünk Mogyorósi Rita hobbikertész, aki már neki is látott az őszi feladatoknak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!