2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Ismét elmenekült az újságírók elől Karácsony Gergely

Ismét elmenekült az újságírók elől a főpolgármester. Karácsony Gergelyt a fővárosi közgyűlésen szerették volna megkérdezni a kampánypénzes botránnyal kapcsolatban, azonban ő ezúttal is hátul osont be az ülésterembe. A budapesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint a főpolgármester az, aki szembemegy a valósággal, már ami a 99 Mozgalomhoz érkező forrásokkal kapcsolatos magyarázkodását illeti.

  • Ismét elmenekült az újságírók elől Karácsony Gergely

Hiába várták az újságírók a díszterem főbejárata előtt, Karácsony Gergely ezúttal is megkerülve a sajtó képviselőit hátul osont be a terembe.

Ennek oka pedig feltehetően az volt, hogy a főpolgármester nem akart válaszolni a kampányfinanszírozási botránnyal kapcsolatos kérdésekre.

"Szembe megy a józan ésszel főpolgármester úr! Élő ember nincsen, aki elhinné az ön sztoriját, hogy ládikákban gyűjtötték Mari néni és Józsi bácsi kicsi összekuporgatott pénzét, adományait" – hangsúlyozta Wintermantel Zsolt, a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője. 

Karácsony Gergely az, aki szembemegy a valósággal, már ami a 99 Mozgalomhoz érkező források magyarázkodását illeti – reagált napirend előtti felszólalásában a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt hozzátette: Karácsony Gergely szembekerült a legnagyobb lakossági bank állításával és az adóhatósággal is, és az újságírói társadalommal, akik szeretnék kideríteni, mi történt a kampány során. Ahogyan az LMP, a DK és a Jobbik is várja a magyarázatot a főpolgármestertől.

A frakcióvezető azt is kiemelte: Karácsonynak volt ideje, hogy tisztázza magát, de most már késő, Budapest első emberére ugyanis "ráégett"a ládikás sztori.

Wintermantel Zsolt a közgyűlésben ülő ellenzéki pártok képviselőitől pedig azt kérdezte: hogyan tudnak Karácsony előterjesztéseiről szavazni, miközben ők is hiteltelennek tartják a városvezető magyarázkodásait.

"Tökéletesen a létező jogszabálynak megfelelő módon történt minden, és egy dologban egészen biztos lehet frakcióvezető úr, az hogy egyetlen egy fillér közpénz nem szerepelt ebben a kampányban és az ellenzék kampányaiban" – mondta válaszul Karácsony Gergely főpolgármester. 

Karácsony Gergely ezúttal sem adott konkrét válaszokat, cinikusan csak annyit jegyzett meg: hála a fideszes állami szerveknek, ez lesz a legrészletesebben vizsgált kampány.

A fővárosi közgyűlésre a Fidelitas pedig egy újabb akcióval készült, egy molinót feszítettek ki, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc arcképével, valamint egy adománygyűjtő ládikával is szemléltettek: nem hiszik el a főpolgármester meséjét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
Napindító - Metafizika napjainkban

Napindító - Metafizika napjainkban

Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Metafizika című kiállítás megnyitóján pénteken Szentendrén. Most a Mank galériában, Sárkány Győzővel Illés Peti beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!