2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Ismét álhíreket terjesztett Korózs Lajos

  • Ismét álhíreket terjesztett Korózs Lajos

Újabb álhírt osztott meg Facebook-oldalán Korózs Lajos (MSZP), aki korábban az ominózus álmentős videója miatt került a bírálatok kereszttüzébe. A szocialista politikus most egy olyan grafikont tett közzé, amelyen a koronavírus-fertőzés az egyik vezető halálokként volt feltüntetve. A bejegyzésben olvasható adatok egyértelműen hamis voltát a baloldali kötődésű politológus, Czeglédy Zoltán – aki jelenleg a Momentumnak dolgozik tanácsadóként – sem hagyta szó nélkül. – Járvány, ez teljesen világos. De nem kellene hamisítani hozzá semmit – írta az elemző Korózsnak, azt is tanácsolva, hogy tüntesse el a bejegyzést, mielőtt az „visszaüt”. A szocialista politikus meg is szívlelte a tanácsot, és leszedte a bejegyzést, amiről azonban képernyőfotó készült.

Czeglédy a kommentjében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a grafikon alján az Eurostat 2016 szerepelt forrásként, mikor egyébként még a Covid–19 elnevezés sem létezett, hiszen csak az idén év elején tört ki a koronavírus, és maga a SARS–CoV–2 is egy újonnan kifejlődött kórokozó. A politológus arra is rámutatott: a grafikon komolytalanságát mutatja, hogy külön halálozási okként szerepelnek például a daganatok, a „gyomor, bél, vakbél” vagy a máj, holott az említett szervek is lehetnek daganatosak. Sőt az alkohol is külön kategóriaként szerepel, pedig közismert az ital májkárosodást okozó hatása.

Mint ahogy a lap megírta, a koronavírus-járvány tavaszi hulláma alatt Korózs egy magát mentőápolónak kiadó csalóval, Németh Athinával készített interjút, amely az MSZP kézi vezérelte Hírklikken jelent meg. A felvételen a magyar egészségügy állítólagos katasztrofális helyzetéről beszélgettek, és Németh egyebek mellett azt hangoztatta, hogy a rábízott tíz páciensből kilenc meghalt. A Hírklikken megjelentetett anyag egy összehangolt kormányellenes kampány része volt, számos baloldali médium részt vett a rémhírek terjesztésében.

Fotó: mandiner.hu

Magyar Nemzet, Hír TV

 

Kapcsolódó cikkek: 

Országjárás és képzés - nagyon aktív a Soros György-féle Amnesty International

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!