2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Internetes csalók kínálnak csodaszereket a koronavírus ellen

Csalók kínálnak csodaszereket a koronavírus ellen az interneten - mondta a nemzeti népegészségügyi központ osztályvezetője az Operatív Törzs mai tájékoztatóján. A korlátozásokból még két hét van, a miniszterelnök arra biztat mindenkit, hogy tartson ki.

  • Internetes csalók kínálnak csodaszereket a koronavírus ellen

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy dr. Zacher Gábor, Dr. Csókay András és Dr. Müller Cecília nevében koronavírus csodaszereket ígérnek csalók az interneten és egyéb felületeken. Természetesen ilyen szerek nem léteznek. Kérjük, hogy ne üljenek fel ezeknek a hirdetéseknek, mert ezek bizonyosan csalások

- mondta Galgóczy Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

Közelíti a 8000 ezret a kórházban ápolt fertőzöttek száma, közöttük vannak olyanok is, akik koronavírus tüneteket mutatnak, de a fertőzés még nem igazolódott náluk. 647-en vannak lélegeztetőgépen. Negatív rekordot is döntött a péntek: reggelre elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg.

Ennek ellenére még mindig volt olyan üzlet, ahol nem viseltek maszkot-erről már az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese beszélt.

Orbán Viktor a járvánnyal kapcsolatban azt mondta: az egészségügy továbbra is állja a sarat, egyelőre azonban nincsenek biztató jelek, hiszen egyre többen szorulnak kórházi ellátásra. A kormányfő kiemelte: az oltási terveket már hetekkel ezelőtt kidolgozták.

Aki igényli a vakcina beadását, előjegyeztetheti magát. Fontos, hogy csak Magyarországon ellenőrzött és engedélyezett oltóanyag kerülhet forgalomba.

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott reggeli műsorában elmondta: a kormány szeretné, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor, de erről csak 8-10 nap múlva döntenek. Orbán Viktor hangsúlyozta: Még csak a felénél vagyunk ennek a nehéz időszaknak, de ha betartjuk a szabályokat, akkor sikerülni fog.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!