2020. június 2.,
kedd, Kármen, Anita napja

Így vesztette el a hitelességét Vona és a Jobbik

Hír TV

2018. október 9., kedd 07:01

Vona Gábornak korábbi életéből mindent megbocsátottak, mert azt hitték, legyőzheti Orbán Viktor miniszterelnököt. A Hír TV politikai sztármagazinja, a Főhős ezúttal a Jobbik egykori elnökéről rántja le a leplet.

Vona tolta rendesen Trianont, a cigánybűnözést, az élősködök elleni fellépést, a zsidó állam által elnyomott palesztinok jogait, a magyarnyúzó multiknak is gyakran beszólt, létrehozott egy sokakat a nyilasokra emlékeztető szervezetet is.  Aztán egyszer csak valami nagyon megváltozott, miután Simicska Lajos pénzember és barátja, Orbán Viktor miniszterelnök között felbomlott az értékkonszenzus.

Simicska 2015-ben kihívót keresett a miniszterelnök ellen, jobb híján Vonára esett a választása. A Jobbik is kezdett megbarátkozni Simicskával, egyrészt mert kellett a pénz, másrészt nem nagyon tudtak már a cigányozással 20 százalék fölé menni. A pártnak fel kellett adnia a radikális utat, kezdetét vette a cukiságkampány és a néppártosodás.

„A vadhajtásokat le kell vágni, értsétek meg, mert ezek veszélyeztetik a ti munkátokat, azt, hogy kormányra kerüljünk” – jelentette ki akkor Vona.

A Jobbik elnöke állandó vendége volt a Hír TV-nek, ahol arról beszélt, hogy miniszterelnök lesz. A Magyar Gárda kezét elengedte, visszakövetelték még a gárdista mellényét is, amiben 2010-ben még a Parlamentben parádézott.

Vona igyekezett lemosni magáról az antiszemita múltat, de ez nem volt könnyű neki, egy focimeccsen például az izraeli nagykövet is elült a Vona család mellől.

„Nem a jobbközép irányába kezdtek elmozdulni, hanem rögtön a jobbközepet kikerülve a balliberális tábornak szerettek volna udvarolni – mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa, aki arra is emlékeztetett, hogy Vona az ismert baloldali filozófussal, Heller Ágnessel közösen beszélgetett. – Ez akkora komoly hitelesség vesztést eredményezett, hogy pillanatok alatt összeomlott a Jobbiknak a támogatottsága.”

Tekintse meg a teljes adást:

A Főhős című műsor Vona Gáborról szóló adásának második részét a jövő héten tűzzük műsorra, amikor azzal folytatjuk, hogyan herélte ki a Jobbik elnöke saját pártját, de még Havas Henrik is felbukkan, továbbá egyéb „borzalmakat” is láthatnak.

x
Rendkívüli hír