2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Így kommunistázott és fenyegetőzött Vadai Ágnes napirend előtt

Öblös kommunistázással kezdte parlamenti felszólalását Vadai Ágnes hétfőn a parlamentben napirend előtt annak apropóján, mert szerinte sztálinista hangvételű az a búcsúlevél, amelyet az Országos Bírósági Hivatal éléről a közelmúltban alkotmánybíróvá választott Handó Tünde kapott. Ezúttal is Völner Pálra hárult a feladat, hogy reagáljon a DK-féle kommunistázásra.

  • Így kommunistázott és fenyegetőzött Vadai Ágnes napirend előtt

 

A DK képviselője szerint a kormánypártok a szolgalelkűségre építették fel a rendszert. Úgy fogalmazott, aki nem felfele nyal és lefele tapos, az nem megbízható az állampártnak

Amikor ez a rendszer elbukik, mert el fog, akkor nem vádalku, nem lesz amnesztia és nem lesz ejnyebejnye. Akkor nem lesz szükség a nyelvükre, csak a fenekükre, mert nem nyalni, hanem ülni fognak (…) mert a független igazságszolgáltatás a törvény betűje és szelleme szerint fog eljárni önökkel szemben egytől-egyig

– fenyegetőzött az ellenzéki politikus és zárszóként kellemes ünnepeket kívánt.

Gréczy Zsolt múlt heti „helyrerakása” után ismét Völner Pálra hárult a feladat, hogy reagáljon a DK-féle kommunistázásra. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, egy országgyűlési képviselőtől különösen nagy felelőtlenség a bírák és bíróság függetlenségének megkérdőjelezése minden konkrétum nélkül politikai szándékból, hiszen az csak arra alkalmas, hogy a bíróságokba vetett közbizalmat aláássák.

Völner Pál felhívta Vadai Ágnes figyelmét arra, hogy a DK-nak inkább attól kellene visszatartania magát, hogy akár Czeglédy Csaba, vagy korábban Hagyó Miklós, Tátrai Miklós, vagy Császy Zsolt ügyében nyíltan támadják a bíróságok működését.

Vadai Ágnes és Völner Pál felszólalása:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában.
Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!