2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Így kommunistázott és fenyegetőzött Vadai Ágnes napirend előtt

Hír TV

2019. december 9., hétfő 10:24

Öblös kommunistázással kezdte parlamenti felszólalását Vadai Ágnes hétfőn a parlamentben napirend előtt annak apropóján, mert szerinte sztálinista hangvételű az a búcsúlevél, amelyet az Országos Bírósági Hivatal éléről a közelmúltban alkotmánybíróvá választott Handó Tünde kapott. Ezúttal is Völner Pálra hárult a feladat, hogy reagáljon a DK-féle kommunistázásra.

 

A DK képviselője szerint a kormánypártok a szolgalelkűségre építették fel a rendszert. Úgy fogalmazott, aki nem felfele nyal és lefele tapos, az nem megbízható az állampártnak

Amikor ez a rendszer elbukik, mert el fog, akkor nem vádalku, nem lesz amnesztia és nem lesz ejnyebejnye. Akkor nem lesz szükség a nyelvükre, csak a fenekükre, mert nem nyalni, hanem ülni fognak (…) mert a független igazságszolgáltatás a törvény betűje és szelleme szerint fog eljárni önökkel szemben egytől-egyig

– fenyegetőzött az ellenzéki politikus és zárszóként kellemes ünnepeket kívánt.

Gréczy Zsolt múlt heti „helyrerakása” után ismét Völner Pálra hárult a feladat, hogy reagáljon a DK-féle kommunistázásra. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, egy országgyűlési képviselőtől különösen nagy felelőtlenség a bírák és bíróság függetlenségének megkérdőjelezése minden konkrétum nélkül politikai szándékból, hiszen az csak arra alkalmas, hogy a bíróságokba vetett közbizalmat aláássák.

Völner Pál felhívta Vadai Ágnes figyelmét arra, hogy a DK-nak inkább attól kellene visszatartania magát, hogy akár Czeglédy Csaba, vagy korábban Hagyó Miklós, Tátrai Miklós, vagy Császy Zsolt ügyében nyíltan támadják a bíróságok működését.

Vadai Ágnes és Völner Pál felszólalása:

Hír TV