2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Így fogták el a domonyvölgyi gyilkost

Beismerte S. Márk a domonyvölgyi emberölést, akit az avasi lakótelepen fogtak el Miskolcon csütörtökön. A hatóságokat a bűncselekmény-sorozat során eltulajdonított autók vezették nyomra.

Három nőt is megtámadott a bűncselekmény-sorozata során S. Márk, akit a domonyvölgyi gyilkosként azonosított a rendőrség. A férfihoz az eltulajdonított autók vezették el a hatóságokat, aki beismerő vallomást tett a három ügyben – fejtette ki pénteki sajtótájékoztatóján Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány.

A 18 éves férfi először szeptember 20-án csapott le Hatvanban, ahol K. Irén, 62 éves helyi lakos autójába szállt be, majd a sértett Opel Astra gépjárművét ellopta, miközben a nőt megvágta. Az autót, amit a helybéli S. Márk az interneten, az egyik közösségi portálon árult, a Pest megyei nyomozók 2012. szeptember 26-án a borsodi Szakáldon találtak meg.

 Sajtótájékoztató a domonyvölgyi gyilkosság elkövetőjének elfogásáról
Sajtótájékoztató a domonyvölgyi gyilkosság elkövetőjének elfogásáról
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Menekült, majd gyilkolt Gödöllőn

A feltételezett elkövető hétfőn, 24-én délben beszállt egy forgalmas gödöllői csomópontnál várakozó Opel Astrába. A gépkocsiban késsel hadonászva arra akarta kényszeríteni a 64 éves helyi nőt, hogy hajtson Aszód irányába. Azonban a sértett ellenállt, melytől a gyanúsított megrémült és menekülőre fogta. A hölgy ezután bejelentést tett a rendőrkapitányságon.

Hétfő délután 16 óra 50 perckor a 32 éves M. Judit szintén forgalmi okokból megállt ugyanabban a kereszteződésben, a tettes beült az autóba és arra kényszerítette a nőt, hogy hajtson Aszód irányába. 17 óra 05 perckor bejelentés érkezett, hogy Bag és Domonyvölgy között a szántóföldön felfedezték M. Judit holttestét. A szemtanúk pedig a helyszínről egy nagy sebességgel távozó Opel Corsa típusú személygépkocsit láttak elhajtani.

Megtalált autók

Két órával a gyilkosság után a Borsod megyei rendőrség Emőd külterületén megtalálta M. Judit autóját. Később már lehetett tudni, hogy jó irányba halad a nyomozás, hiszen az emberölés után elrabolt gépjármű és az első, hatvani bűncselekmény során eltulajdonított autó egymástól körülbelül négy kilométerre került elő.

Mihály István tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű gyanúsítottat anyagi haszonszerzés vezette, és korábban semmilyen kapcsolata nem volt áldozataival. A szakiskolában tanuló férfi rendezett, nyugodt családi háttérrel rendelkezett – tette hozzá.

A rendőri vezető nem tudta megerősíteni azt a sajtóhírt, amely szerint elképzelhető, hogy a domonyvölgyi támadó gyilkolt meg három hete egy férfit Budapesten. Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a nyomozást jelentősen segítette a rendőrök közötti példás együttműködés. Négy nap alatt összesen 1165 egyenruhás vett részt az ügy felderítésében, köztük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság teljes bűnügyi állománya.

Felmentett osztályvezető

Arra a kérdésre, azért mentette-e fel a gödöllői kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét, mert a sajtóhírek szerint a megtámadott nő bejelentése ellenére nem vettek fel jegyzőkönyvet az esetről, Mihály István úgy válaszolt: indoklás nélkül felmentette tisztségéből az osztályvezetőt, illetve szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valamint fegyelmi vizsgálatot indított.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai csütörtökön fogták el a domonyvölgyi emberölés feltételezett elkövetőjét. Mihály István megfogalmazása szerint a férfinak esélye sem volt az ellenállásra.

Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány
Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitány
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!