2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Idén kétszer több gyermek iskolatáskáját tölti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Indul az Ökumenikus Segélyszervezet "Iskolakezdés Együtt!" elnevezésű segélyakciója. A koronavírus miatt idén a korábbi évekhez képest kétszer annyi gyermek iskolatáskáját szeretnék megtölteni. Indoklásuk szerint a járvány komoly anyagi megterhelést jelentett a rászoruló családok számára.

Akkor a legnehezebb, ha üres. Ezzel a szlogennel indult az Ökumenikus Segélyszervezet országos gyűjtése, amely során 2000 gyermek iskolatáskáját töltik meg tanszerekkel. Idén kilencedik alkalommal hirdették meg az Iskolakezdés Együtt! segélyakciót. Ennek keretében tízezer forint értékű tanévkezdő csomagot kapnak a gyerekek az adományozók jóvoltából.

Füzetek, minden, ami a tanuláshoz kell, körző, vonalzó, olló, tolltartó, füzetekből is többféle, ragasztó, színesceruzák, festék, számolókészlet, mindenféle

- mondta Wolf Kati, énekesnő, önkéntes. 

Wolf Kati 2012 óta segíti az akciót, szerinte a rászoruló családoknak komoly anyagi terhet jelent a tanévkezdés.

Olyan családoknak segítünk, akiknek ez megugorhatatlan ez a lépés. Tehát akik úgy indulnak neki az iskolának, a szeptemberi iskolakezdésnek egy-kettő-három vagy több gyerekkel, hogy ezt egyáltalán nem tudják megoldani. Én azt látom, hogy óriási segítség

- tette hozzá az énekesnő.

A koronavírus miatt idén kétszer annyi gyerek iskolatáskáját szeretnék megtölteni. A szervezet elnökigazgató-helyettese elmondta: olyanok is bajba kerültek a járvány következtében, akik eddig félre tudtak tenni a tanévkezdéssel járó többletkiadásokra. 

Még azok a családok is, akik mondjuk tartalékolni tudtak arra, hogy majd jön az őszi nagy beruházós időszak, amikor sok tanszert veszünk, ők sem tudtak tartalékolni, és így aztán nagyon sokan jelentkeztek nálunk azzal, hogy a járvánnyal összefüggésben, a koronavírus járvánnyal összefüggésben kérnek tőlünk ebben az évben segítséget. Ezért van az, hogy idén megduplázta az ökumenikus segélyszervezet a célkitűzését és ugye azt mondtuk, hogy nem 1000, hanem 2000 gyereknek szeretnénk idén segíteni

- fogalmazott az Ökumenikus segélyszervezet elnökigazgató-helyettese, Gáncs Kristóf. 

Az összefogást a tizenhárom-ötvenhármas telefonszám hívásával vagy a www.iskolakezdésegyütt.hu weboldalon keresztül lehet támogatni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Nőni fog a nyomás a határon

A kerítés jó és erős, ha több emberre lesz szükség, akkor vezényelnek még embereket. 2021. szeptember 22.

Nemzetközi színtérre lépett a KINCS

Együttműködési megállapodást írt alá a Katalán Nemzetközi Egyetem Családtudományi Intézete és a Kopp Mária Intézet. 2021. szeptember 22.

Áder János: A klímaváltozás gyorsabb, mint eddig bármikor

Fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!