2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Idén kétszer több gyermek iskolatáskáját tölti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Indul az Ökumenikus Segélyszervezet "Iskolakezdés Együtt!" elnevezésű segélyakciója. A koronavírus miatt idén a korábbi évekhez képest kétszer annyi gyermek iskolatáskáját szeretnék megtölteni. Indoklásuk szerint a járvány komoly anyagi megterhelést jelentett a rászoruló családok számára.

  • Idén kétszer több gyermek iskolatáskáját tölti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Akkor a legnehezebb, ha üres. Ezzel a szlogennel indult az Ökumenikus Segélyszervezet országos gyűjtése, amely során 2000 gyermek iskolatáskáját töltik meg tanszerekkel. Idén kilencedik alkalommal hirdették meg az Iskolakezdés Együtt! segélyakciót. Ennek keretében tízezer forint értékű tanévkezdő csomagot kapnak a gyerekek az adományozók jóvoltából.

Füzetek, minden, ami a tanuláshoz kell, körző, vonalzó, olló, tolltartó, füzetekből is többféle, ragasztó, színesceruzák, festék, számolókészlet, mindenféle

- mondta Wolf Kati, énekesnő, önkéntes. 

Wolf Kati 2012 óta segíti az akciót, szerinte a rászoruló családoknak komoly anyagi terhet jelent a tanévkezdés.

Olyan családoknak segítünk, akiknek ez megugorhatatlan ez a lépés. Tehát akik úgy indulnak neki az iskolának, a szeptemberi iskolakezdésnek egy-kettő-három vagy több gyerekkel, hogy ezt egyáltalán nem tudják megoldani. Én azt látom, hogy óriási segítség

- tette hozzá az énekesnő.

A koronavírus miatt idén kétszer annyi gyerek iskolatáskáját szeretnék megtölteni. A szervezet elnökigazgató-helyettese elmondta: olyanok is bajba kerültek a járvány következtében, akik eddig félre tudtak tenni a tanévkezdéssel járó többletkiadásokra. 

Még azok a családok is, akik mondjuk tartalékolni tudtak arra, hogy majd jön az őszi nagy beruházós időszak, amikor sok tanszert veszünk, ők sem tudtak tartalékolni, és így aztán nagyon sokan jelentkeztek nálunk azzal, hogy a járvánnyal összefüggésben, a koronavírus járvánnyal összefüggésben kérnek tőlünk ebben az évben segítséget. Ezért van az, hogy idén megduplázta az ökumenikus segélyszervezet a célkitűzését és ugye azt mondtuk, hogy nem 1000, hanem 2000 gyereknek szeretnénk idén segíteni

- fogalmazott az Ökumenikus segélyszervezet elnökigazgató-helyettese, Gáncs Kristóf. 

Az összefogást a tizenhárom-ötvenhármas telefonszám hívásával vagy a www.iskolakezdésegyütt.hu weboldalon keresztül lehet támogatni.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!