2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Huszonháromszor rabolt bankot hat év alatt

Hat év alatt huszonháromszor rabolt bankot az a 37 éves férfi, akit csütörtökön fogtak el kommandósok Budapesten. Utoljára egy miskolci pénzintézetet próbált kifosztani, de egy nő megakadályozta. Az esetet kamera is rögzítette, a felvételek alapján fogták el a rendőrök. A rendőrség csak annyit árult el, hogy az évek során több millió forintot zsákmányolt, pontos számot nem mondtak.

Térképeket, maszkokat valamint gáz és lőfegyvert is találtak a rendőrök annál a 37 éves férfinál, aki novemberben rabolt ki egy pénzintézetet. Miskolcon pisztollyal rá is lőtt az egyik alkalmazottra. „Ezt egy 2009-ben Budapesten elkövetett fegyveres rablás során szerezte meg a pénzintézet biztonsági őrétől. És ettől az időponttól kezdődően ezt a fegyvert használta az általa elkövetett rablások során” – mondta Korpás Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának osztályvezető-helyettese.

A budapesti férfi nem először rabolt bankot. Hat fővárosi és tizenhét vidéki helyszínen követett el hasonló bűncselekményeket. Gondosan megtervezte az akciókat, vonattal és biciklivel közelítette meg a helyszíneket valamint térképeken jelölte a menekülési útvonalakat. Feltehetően a miskolci akcióját is így tervezte meg, itt azonban egy nő feltartóztatta, dulakodás közben pedig lekerült az arcát takaró sapka. A rendőrök a felvételek alapján kapták el. „A miskolci helyszíne volt az utolsó. És így sikerült pontot tenni annak a hat évig tartó ámokfutás sorozatnak a végére, melynek ő volt az egyedüli elkövetője – összegezte a történteket, Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


A gyanúsított jelenleg előzetes letartóztatásban van. A rendőröknek azt mondta, felélte pénzt és, hogy közvetlen hozzátartozói nem tudtak a rablásokról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!