2019. augusztus 21.,
szerda, Sámuel, Hajna napja

Húsvét a Skanzenban

2019. április 21., vasárnap 20:06

Locsolkodással, hímestojás-festéssel és tavaszváró mulatsággal keltik életre a régi falusi ünnepeket a Szentendrei Skanzenben. A két napos húsvéti fesztivál középpontjában idén a Szent György Naphoz kapcsolódó bárány áll. A programokra több ezer érdeklődőt várnak.

Mesével és gyerekkoncerttel kezdődtek a programok a Szentendrei Skanzen Húsvéti fesztiválján. A jó idő rengeteg embert kicsalogatott az ünnepen. Idén a pásztorság és a juhászat is szerepet kapott a fesztiválon.

 Faár Tamara, Közösségszolgálati osztályvezető elmondta

"Az idei évben mivel a Húsvét nagyon közel esik Szent György napjához, ezért pásztoros témával készültünk, és rengeteg olyan programelemünk van, ahol a pásztorkodást, a bárányt állítottuk a középpontba, vannak játékos helyszíneink, ahol népi ügyességi játékok keretében lehet kipróbálni, milyen volt egykor a pásztorélet, lehet gyapjúbárányt készíteni, pásztorbotot faragni, és van egy húsvéti titkos túránk is, ez egy 5 állomásos felfedező játék kicsiknek a Bakony-Balaton tájegységünkben"

A tojásdíszítés hagyományával is megismerkedhettek az érdeklődők. Aki kedvet kapott hozzá, ki is próbálhatta a különböző technikákat.

Emellett mesterségbemutatók, kézművesvásár és egészségpiac várta a közönséget. A felszentelt templomokban istentiszteleteket és miséket is tartottak. A múzeum húsvéthétfőn is várja a látogatókat.