2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Húsvét a Skanzenban

Locsolkodással, hímestojás-festéssel és tavaszváró mulatsággal keltik életre a régi falusi ünnepeket a Szentendrei Skanzenben. A két napos húsvéti fesztivál középpontjában idén a Szent György Naphoz kapcsolódó bárány áll. A programokra több ezer érdeklődőt várnak.

  • Húsvét a Skanzenban

Mesével és gyerekkoncerttel kezdődtek a programok a Szentendrei Skanzen Húsvéti fesztiválján. A jó idő rengeteg embert kicsalogatott az ünnepen. Idén a pásztorság és a juhászat is szerepet kapott a fesztiválon.

 Faár Tamara, Közösségszolgálati osztályvezető elmondta

"Az idei évben mivel a Húsvét nagyon közel esik Szent György napjához, ezért pásztoros témával készültünk, és rengeteg olyan programelemünk van, ahol a pásztorkodást, a bárányt állítottuk a középpontba, vannak játékos helyszíneink, ahol népi ügyességi játékok keretében lehet kipróbálni, milyen volt egykor a pásztorélet, lehet gyapjúbárányt készíteni, pásztorbotot faragni, és van egy húsvéti titkos túránk is, ez egy 5 állomásos felfedező játék kicsiknek a Bakony-Balaton tájegységünkben"

A tojásdíszítés hagyományával is megismerkedhettek az érdeklődők. Aki kedvet kapott hozzá, ki is próbálhatta a különböző technikákat.

Emellett mesterségbemutatók, kézművesvásár és egészségpiac várta a közönséget. A felszentelt templomokban istentiszteleteket és miséket is tartottak. A múzeum húsvéthétfőn is várja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

A június elsejei Békemenet részleteit ismertették szerda délelőtt a szervezők. Az eseményen ott lesz a miniszterelnök is, aki beszédet mond majd. A sajtótájékoztatón ott volt kollégánk Marschal Gréta. Ő számolt be a részletekről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!