2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Hunvald–Weinek-per: minden vádlott felmentve

Minden vádlottat felmentettek az erzsébetvárosi fiktív szerződések ügyében. A bíró szerint egy új polgármester nincs abban a helyzetben, hogy elődje tanácsadóinak tevékénységét büntetőjogilag értékelje.

Minden vádlottat felmentettek a Hunvald–Weinek-per néven elhíresült büntetőeljárásban első fokon. A több tíz millió forintos megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Weinek Leonárd volt zuglói SZDSZ-es polgármester és hat társuk ellen emeltek vádat. A felmentő ítélet nem jogerős.


Dudoglo Pavel moldáv származású férfi 2007 áprilisa és 2008 decembere között összesen 8,4 millió forintot vihetett haza parkolási tanácsokról szóló témajavaslatokért. Nemcsak őt, hanem Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert és Weinek Leonárd volt zuglói SZDSZ-es polgármestert, illetve öt társukat is felmentette a bíróság.

„A bíróság Hunvald György elsőrendű és Weinek Leonárd másodrendű vádlottat az egy-egy rendbeli folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette alól felmenti” – közölte Raczky Katalin, a Pesti Központi Kerületi Bíróság tanácsvezető bírója.

A vádirat szerint Hunvald és Weinek fiktív szerződéseket kötött egymás embereivel, így nagyjából ötvenmillió forinttal károsították meg a két önkormányzatot. A bíró indoklásában azt mondta, hogy ezek a szerződések többnyire szóbeli tanácsadásra irányultak.

A nyolc vádlott, illetve védőik tudomásul vették az elsőfokú ítéletet, az ügyész viszont fellebbezett ellene, így az még nem jogerős. A perköltséget az államnak kell megfizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!