2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Hosszabb nyitvatartás és irodai ügyelet a budapesti temetőkben

A temetők hétfőig reggel 7-től 20 óráig tartanak nyitva - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

  • Hosszabb nyitvatartás és irodai ügyelet a budapesti temetőkben

A közleményben azt írták: az ünnepekre való tekintettel szerdától hétfőig nem lesznek temetések.

A temetőkben a forgalom zavartalanságát megerősített rendészeti szolgálat biztosítja, de a forgalmasabb napokon a rend fenntartását segítik a kerületi rendőrségi járőrök, közterület-felügyelők, valamint a polgárőrök is. A Rákoskeresztúri új köztemetőben ingyenes mikrobuszok segítik a közlekedést.

A Rákoskeresztúri új köztemetőbe csütörtöktől a szombati zárásig díjmentesen lehet autóval behajtani. A többi temetőbe ezeken a napokon tilos gépjárművel bemenni, csak az EU-országokban érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezőket szállító járműket engedik be - az Angeli úti és a Tamás utcai temető kivételével -, ha ezt a gyalogosforgalom lehetővé teszi.

A társaság a két leglátogatottabb sírkertben, a Rákoskeresztúri új köztemetőben és a Farkasréti temetőben az idén is tart világi és ökumenikus megemlékezést, ezeken három történelmi egyház (katolikus, református, evangélikus) képviselői várják közös imára az emlékezőket. A Rákoskeresztúri új köztemető 53-as szóróparcellájában csütörtökön 17.30-kor, a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozója előtt pénteken 17.30-kor tartanak megemlékezést. A két temető bejáratát belülről kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítják meg.

Az Angeli úti urnatemetőben pénteken 15 órakor lesz megemlékezés. A Cinkotai temetőben pénteken 14 órakor evangélikus istentiszteletet, 15 órakor római katolikus szentmisét tartanak. A Csepeli temetőben pénteken és szombaton is 16 órakor, a Tamás utcai urnatemetőben pénteken 16 órakor, a Megyeri temetőben pénteken 17 órakor, a Rákospalotai temetőben pedig szombaton 13 órakor lesz megemlékezés.

A várható nagyobb ügyfélforgalom miatt a temetői irodákban kedden 17 óráig, szerdától szombatig 8 órától 18 óráig, vasárnap pedig 8 órától 13 óráig tartanak ügyeletet.

A temetőkben hétfőn visszaáll a szokásos nyitvatartási rend, akkortól ismét 7.30-tól 17 óráig lesznek nyitva.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!