2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Horváth Ildikó lett az új egészségügyi államtitkár

Áder János köztársasági elnök az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkárává nevezte ki Horváth Ildikót a Sándor-palotában.Az Emberi Erőforrások Minisztériumában Horváth Ildikó az október 2-án lemondott Nagy Anikót váltja a poszton.

  • Horváth Ildikó lett az új egészségügyi államtitkár

Hónap elején mondott le négy hónapi államtitkári szolgálat után pozíciójáról Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár. Lemondásának indokaként elmondta, hogy gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni és segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit. Az államtitkár korábban a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet vezetője volt. 

Horváth Ildikó tüdőgyógyász, aki az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatója volt 2014 óta. Az új államtitkár az orvostudomány kandidátusa, valamint az MTA doktora. Horváth Ildikó az egészségpolitikában régóta szakértőnek számít, hisz a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézetének igazgatója is volt. Horváth Ildikó korábban, Réthelyi Miklós minisztersége alatt volt már a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában, mint annak egészségpolitikai főosztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!