2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Horrorszámla: a nyugdíjas rosszul lett, amikor meglátta

Tévedésből 48 millió forintos vízszámlát kapott a Debreceni Vízmű Zrt.-től egy csapókerti nyugdíjas. Az egyedül élő 79 éves asszonynál 90 ezer köbméter vízfogyasztást számláztak ki. A szolgáltató vezérigazgatója elnézést kért a hibáért. A leolvasó ugyanis a valós fogyasztás helyett a mérőóra gyári számát írta be a rendszerbe, ezután a számlát automatikusan állította ki a cég értékesítési szoftvere.

Az idős asszony rosszul lett, amikor meglátta kéthavi vízszámláját. A sárga csekken több mint 90 ezer köbméteres vízfogyasztás szerepelt, a befizetendő összeg pedig 48 millió 100 ezer forint volt.

„Felment a vérnyomásom, a cukrom is, úgyhogy nem kívánom senkinek ezt a négy napot, amit átéltem!” – mesélte Demcsák Györgyné a Hír TV-nek.


Hogy a kiszámlázott több mint 90 ezer köbméteres vízfogyasztás pontosan mit jelent, azt jól példázza, hogy ez a mennyiség Debrecen város több mint kétnapi teljes vízfogyasztásának felel meg. „Én ennyit képtelen lennék elfogyasztani. Sőt! Egy életem sem lenne hozzá elég!” – mondja a nyugdíjas asszony.

A 79 éves, egyedül élő asszonynál az órát diákmunkás olvasta le, aki tévedésből a vízóra gyári számát jegyezte fel. A Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója azt mondta: 3 hónapja új értékesítési szoftverre tértek át, a diákmunkásokat azért alkalmazzák, hogy az átállás zökkenőmentes legyen.

„Elnézést kérünk a fogyasztótól, talán a mi mentségünk az, hogy mi 90 ezer számlát állítunk ki kéthavonta és az elmúlt 3 számlázási ciklusban egyetlen más fogyasztó sem volt, aki ilyen extrém tétel miatt keresett volna meg minket” – szabadkozott Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezetője.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a számlázás – a vízóra leolvasásától egészen a borítékolásig – teljesen automatizált, emberi beavatkozás nincs. Vagyis nincs mód javításra, ha a leolvasó rossz adatot rögzít. A nyugdíjas asszony új számlát kap, amelyen a megszokott 5-6 ezer forint szerepel majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!