2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Honvédelmi tábor Győrben

A lövészkatonák feladataival, tevékenységével, valamint felszerelésével és technikai eszközeivel is megismerkedhetnek a fiatalok a Magyar Honvédség honvédelmi táborában. A diákok két korcsoportban, négy turnusban egy-egy hetet tölthetnek el a győri Pálffy Miklós Laktanyában, ahonnan olyan tudással, értékekkel felvértezve térhetnek haza, amelyeknek a mindennapi életben is nagy hasznát veszik.

  • Honvédelmi tábor Győrben

A 12-15 éves fiatalok egy hetet töltenek a Magyar Honvédség „harcos táborában”, amely elsősorban a katonai pálya iránt érdeklődő diákok számára tartogat izgalmakat.

Az összekovácsolást ugye azt alapvetően olyan feladatokkal próbáljuk elérni, amihez az szükséges, hogy a gyermekek ugye együtt dolgozzanak. De számos olyan, például az alaki foglalkozás, az is ugye nagyban hozzásegíti ahhoz őket, hogy egységként tudjanak működni és számos ilyen feladatot találtunk ki nekik – mondta Bodnár Bálint hadnagy.

Egy akadálypályán erőnléti és ügyességi feladatokban tehették próbára képességeiket a táborozók, akiknek még egy sátrat is fel kellett állítaniuk.

A családomban szinte mindenki katona volt, így felmenőleg, ugye sorkatonaság vagy szabadon választás miatt, és hát én is úgy gondoltam, hogy hogy kipróbálom itt a honvédelmi tábor keretein belül, hogy milyen ez az élet – mondta egy részvevő, Moldoványi Ádám.

A tábor célja nemcsak az, hogy vonzóvá tegye a katonai pályát, hanem az is, hogy a mindennapi életben fontos tudással, értékekkel vértezze fel a fiatalokat.

Az egész tábor ideje alatt van egy pontos, megállapított órarend, ezt mindenki betartja. Táborban tanulhatunk tiszteletet, együttműködést, megbízást, azon kívül meg, hogy megerősödünk: lelkileg és testileg is– fejtegette egy másik részvevő.

Az ország minden pontjáról, de még a határon túlról is jelentkeztek a győri táborba diákok, akik két korcsoportban, négy turnusban egy-egy hetet tölthetnek el a Pálffy Miklós Laktanyában.

 




Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!