2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Honvédelmi és rendvédelmi napot tartottak Csepelen

Hír TV

2019. április 26., péntek 15:59, frissítve: péntek 21:42

Hagyományteremtő céllal első alkalommal rendeztek honvédelmi és rendvédelmi napot Csepelen. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntőjében kiemelte: a rendezvény célja, hogy mindenki megismerhesse, a mindennapokban mit jelent a haza védelme, "a belső békénk, biztonságunk fenntartása".

Katonai bemutatóval kezdődött az első hon-és rendvédelmi nap Csepelen, amelyen több mint 250 középiskolás diák vett részt.

A tanulók nemcsak a rendvédelmi szervek munkájába kaphattak betekintést, hanem különböző versenyeken is összemérhették tudásukat.

Ezen kívül kipróbálhatták a lövészetet, a vívást, az evezést vagy az életmentést is.

A megnyitó ünnepségen a fővárosi kormánymegbízott elmondta: újra meg kell teremteni a területen dolgozók iránti tiszteletet, ugyanis hazánkban eltelt úgy több évtized, amikor katonának vagy rendészeti dolgozónak lenni nem jelentett igazán komoly presztízst.

A rendezvény célja, hogy mindenki megismerhesse: a mindennapokban mit jelent a haza védelme, és biztonságának megőrzése - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Németh Szilárd hozzátette: a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hozták létre, hogy a jövőben minél több fiatal megismerje a honvédség munkáját.

Hír TV