2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Belföld

Homokzsákokkal védekeztek a villámárvíz ellen Borsodban

Komoly károkat okozott a péntek délutáni vihar Borsod megyében. A heves esőzés miatt Miskolc belvárosa percek alatt víz alá került. A Heves megyei Egerszóláton homokzsákokkal védekeztek a ma hajnalban lecsapó villámárvíz ellen, de több ház így is lakhatatlanná vált.

  • Homokzsákokkal védekeztek a villámárvíz ellen Borsodban

Hömpölyög az ár Miskolc belvárosában. A Szinva terasz egy része víz alá került a péntek délutáni viharban. A 26-os utat is elöntötte a csapadék, az autók alig tudtak haladni az egyébként forgalmas szakaszon. Az özönvízszerű eső komoly gondokat okozott a Borsod megyében.

Főként vízszivattyúzásoknál és leszakadó faágak eltávolításánál vettek részt az egységeink, elsősorban a miskolci, a mezőkövesdi és a sárospataki járásokat érintette a nagyobb esetszám

- mondta Hudák Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Szarvaskő és Mónosbél között rövid idő alatt járhatatlan lett az út, itt borsónyi jégdarabok hullottak az autókra. A sarat és a törmeléket még szombaton is takarították a Közút munkatársai. A megduzzadt patak egy darabon kimosta az aszfaltot az út alól, itt lezárták a fél útpályát.

Víz alatt a kertek Egerszóláton. A Heves megyei faluban hajnalban csapott le a vihar. Az alacsonyabban fekvő területeken mindent elvitt a víz.

Egy négy gyermekes férfi homokzsákokkal védte a bejáratot, de a fürdőszobában alulról tört fel a szennyvíz.

Tyúkomból pusztult el, az összes termény. A házamból ki kell fertőtleníteni valószínűleg, mert egy részt újravakolni, mert a szennyvíz állt bent. Az ajtót ki kell cserélni, mert ez a biztonsági záras volt. A fából is ment el, a műhelybe most vettem egy hónapja fűkaszát, fűrészt, ilyeneket, azt is a vízből szedegettem ki

- mondta Kovács Norbert.

A településen jelenleg is zajlik a kárfelmérés, de azt már tudni lehet, hogy a villámárvíz miatt három ház lakhatatlanná vált. 

A védekezést azt már reggel ¾ 5-kor el kellett, hogy kezdjük, a helyi védelmi alegységünkkel, illetve a katasztrófavédelmet értesítettem. Azóta azt tudom mondani, hogy folyamatosan védekezünk, kárelhárítunk. A katasztrófavédelem egységei már a szivattyúzással is végeztek, mintegy 8-10 ingatlan volt érintett

- fogalmazott Verebély György, polgármester. 

Az előrejelzések szerint további csapadék várható, ezért az érintett településeken fenntartják a védelmi készültséget.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!