2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Szerdán egyeztetnek egy általános sztrájk részleteiről a szakszervezetek

Holnap egyeztetnek egy általános sztrájk részleteiről a szakszervezetek. Az érdek képviseletek levélben kérték Áder Jánost arra, hogy ne írja alá a közelmúltban elfogadott túlóratörvényt, mert szerintük ellentétes az európai irányelvekkel.

  • Szerdán egyeztetnek egy általános sztrájk részleteiről a szakszervezetek

A köztársasági elnöknek december 22-ig kell döntenie. A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint csak akkor kell sztrájkolni, ha a törvény hatályba lép, ami legkorábban 2019 január elsején lehet.

Azokkal a munkáltatókkal szemben kell fellépni ilyen eszközzel, akik be akarják vezetni a 400 óra túlórát és a 36 hónapos munkaidő keretet. Tehát igazából ahol normális munkaügyi kapcsolatok vannak, ahol rendezettek ezek az ügyek, ahol jók a feltételek és nem alkalmazzák ezeket a kormánytól kapott extra lehetőségeket, ott nyilvánvalóan nem túl értelmes dolog sztrájkot hirdetni. Ezt a törvényt hiába fogadja el a parlament, hiába írja alá a köztársasági elnök, ezt nem engedjük hogy működjön munkahelyeken – mondta el televíziónknak Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!