2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Hollik István: Vadai Ágnes gyáva

Támadja a balliberális oldal a miniszterelnök fiának katonai tanulmányait.

  • Hollik István: Vadai Ágnes gyáva

Orbán Gáspár a brit Királyi Katonai Akadémia kilenc hónapos képzését végezte el a Magyar Honvédség ösztöndíjasaként. A Gyurcsány-párti Vadai Ágnes emiatt egyenesen dinasztikus diktatúrának nevezte Magyarországot, a Jobbik pedig a Honvédelmi Bizottság összehívását kezdeményezte. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint azonban Vadai gyáva, amiért egy politikus fiát veszi célba.

A miniszterelnök fiának, Orbán Gáspárnak a brit Királyi Katonai Akadémián végzett tanulmányairól cikkezett csütörtökön Telex. A baloldali portál azzal támadta a Orbán Viktor fiát, hogy a Magyar Honvédség ösztöndíjasaként végezhette el a kilenc hónapos kiképzést.

A portál hírére a Jobbik a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi, szövetségesük a Gyurcsány-párti Vadai Ágnes pedig Magyarországot egy dinasztikus diktatúrának nevezte.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint viszont amikor Vadai Ágnes a Honvédelmi Minisztérium államtitkára volt, hagyta, hogy eladják a honvédség fegyvereit és leépítsék a hadsereget. Vadait pedig gyávának nevezte, amiért egy politikus fiát veszi célba.

Porkoláb Imre, a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiájának igazgatója maga is a brit elit akadémián végzett 25 évvel ezelőtt. Azt mondja, ide akkor is, most is bárki jelentkezhet aki megfelel a szigorú pszichológiai és fizikai állapotfelmérésen a kilenc hónapos kiképzés pedig brutálisan kemény.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta: nemcsak a miniszterelnök fia vett részt külföldi katonai képzéseken.

Az Origo összesítése szerint 84-en harcászati, 25-en hadműveleti és 54-en stratégiai képzésen vettek részt. Ezeknek a képzéseknek pedig az a célja, hogy a vezetői képességeiket, szakmai kompetenciáikat olyan szintre fejlesszék, ami egy tiszttől a beosztásában elvárható.

Hír TV

 

Kapcsolódó anyagok:

A baloldal most a magyar katonaságot támadja

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!