2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

A baloldal most a magyar katonaságot támadja

Újabb támadást indított a baloldal, amely Orbán Viktor miniszterelnök fiának, Orbán Gáspárnak a külföldi katonai kiképzését felhasználva támadja a magyar katonaságot és honvédséget.

  • A baloldal most a magyar katonaságot támadja

Nem ismer határokat a magyar baloldal hazafiatlansága - írja az Origo. A portál szerint a baloldal, amely miután többször elárulta saját hazáját Brüsszelben, folyamatosan támadja a járvány elleni sikeres védekezést, ezúttal a magyar katonaságot támadja a miniszterelnök fián keresztül.

Arról azonban nem esik szó a baloldalon, hogy a külföldi képzés bevett gyakorlat, hiszen

163 fő vett részt katonai kiképzésben az elmúlt években.

- tudta meg az Origo.

A tisztek részvétele hat hónapot meghaladó nemzetközi képzéseken az elmúlt években:

Harcászati szintű képzésen (hadnagy-százados) résztvevő állomány: 84 fő

Hadműveleti szintű képzésen (őrnagy-alezredes) résztvevő állomány: 25 fő

Stratégiai szintű képzésen (ezredes-tábornok) résztvevő állomány: 54 fő

A Kormányinfón egyébként Gulyás Gergely minisztert kérdezték a kiképzés részleteiről. A Honvédelmi Minisztérium természetesen nem adhat személyes információkat egyetlen katonájukkal kapcsolatban sem, ezt Gulyás Gergely világossá tette. Az okok meglehetősen érthetőek: minden katonára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, az adatvédelem tekintetében is.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A Belügyminisztérium közleménye

A Belügyminisztérium közleménye

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós urat, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő.
Kocsis Máté: Magyarázatot várunk a svédektől

Kocsis Máté: Magyarázatot várunk a svédektől

A szuverenitás védelme a jövő évi európai parlamenti választások tétje: - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője Esztergomban, a kormánypártok kihelyezett frakcióülésének szünetében. Kocsis Máté kiemelte: változást kell elérni Brüsszelben, és azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, háború helyett pedig békét akarnak. A politikus beszélt a svéd NATO-csatlakozás ügyéről is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!