2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Hollik István négy pontban magyarázta el, miért nem támogathatjuk Ukrajna EU-csatlakozását + videó

A Fidesz kommunikációs igazgatója felsorolt négy érvet, ami miatt kizárt, hogy hazánk támogassa az ukránok Európai Unióhoz való csatlakozását.

  • Hollik István négy pontban magyarázta el, miért nem támogathatjuk Ukrajna EU-csatlakozását + videó

A Facebookra feltöltött videóban első érvként a kisebbségi jogok folyamatos megsértését hozza fel, amit az ott élő magyarok a saját bőrükön tapasztalnak meg napról napra.

A második pont, ami Hollik István szerint problémákat vet fel, a pénz. Ukrajna ugyanis az elmúlt szűk két esztendőben már több pénzt kapott az EU-tól, mint Horvátország, Szlovénia és Magyarország összesen az elmúlt hét évben.

Harmadik érv: Ukrajna esetleges EU-csatlakozása után a többi tagállam nettó befizetővé válna, ugyanis uniós támogatásokat ekkor csak keleti szomszédunk kapna. Hozzátette: Ukrajna legalább száznyolcvanhat milliárd euróra számíthatna a csatlakozás után.

Végezetül hangsúlyozta, hogy Magyarország és a többi tagállam is nagyon hosszú, évekig elhúzódó tárgyalási folyamat végén csatlakozhatott csak az európai közösséghez, miközben Ukrajna gyorsított eljárásban válna az EU tagjává.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!