2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Hollik István: Hagyják békén a gyermekeinket

Hagyják békén a gyermekeinket. - ezt üzente a Fidesz kommunikációs igazgatója azoknak, akik szerint helyes, hogy a homoszexuális mesehősökről szóló Meseország Mindenkié című könyvből kell olvasni az óvodásoknak. Korábban Csepel polgármestere megtiltotta, hogy ezeket a meséket olvassák a gyerekeknek a kerületi intézményekben.

  • Hollik István: Hagyják békén a gyermekeinket

Újabb mesekönyvet semmisített meg Dúró Dóra. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint a könyv homoszexuális propagandát is tartalmaz. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján. Hozzátette, a párt törvénymódosítást kezdeményez azért, hogy ezek a művek ne kerülhessenek a boltokba.

A politikus korábban már ledarált egy mesekönyvet. Dúró szerint a Meseország Mindenkié című könyvben többek között homoszexuális mesehősök szerepelnek. - A Magyar Nemzet azt írta, a botrányt kavart könyvhöz munkafüzetet is kiadtak. Ez utóbbit a Soros Györgyhöz köthető Emberi Jogi Nevelők Hálózat nevű szervezet készítette óvodásoknak.

Az LMP-s Csárdi Antal szerint a könyvnek helye van az óvodában.

Közben Csepel kormánypárti polgármestere megtiltotta, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben a Meseország Mindenkié című könyvből olvassanak fel a gyerekeknek.

Terézváros momentumos vezetője a kerület óvodapedagógusaira bízná a "Meseország Mindenkié" könyv használatát.

A Fidesz szerint a homoszexuális propaganda nem való az oktatási intézményekbe.

Korábban a Magyar Nemzet arról írt, hogy bújtatott LMBTQ propagandát tartalmaz az Óbuda–Békásmegyeri önkormányzat gyermekvédelmi programja is. A lap értesülése szerint Kiss László Gyurcsány-párti polgármester és az oktatásért felelős alpolgármester azt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt vonta be a programba, amely azt képviseli, hogy a nemi identitás nem a biológiai nemmel áll összefüggésben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!