2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Hollik István: A gyermekek biztonsága érdekében mindent hajlandók vagyunk megtenni

Az Európai Parlamentben még mindig nagy súllyal vannak jelen a bevándorláspárti erők, ezért a bevándorlásellenes tagországokat, köztük Magyarországot is minden fronton támadják, ennek tudható be Trócsányi László biztos jelölti megvétózása - jelentette ki Hollik István kormányszóvivő a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus szerint Várhelyi Olivér kritizálásával nehezebb dolguk lesz, de a kormány fel van készülve az esetleges támadásokra.

  • Hollik István: A gyermekek biztonsága érdekében mindent hajlandók vagyunk megtenni

Megerősítette a kormány Várhelyi Olivér jelölését az Európai Unió következő bizottságába. A kormányinfón elhangzottakról Hollik István kormányszóvivőt kérdeztük. Eddig is Várhelyi Olivér volt a miniszterelnök jelöltje, azonban szükséges az, hogy a kormány hivatalosan jelölje Magyarország jelöltjét a biztosi pozícióra.

„Az európai parlamentben még mindig rendkívül erős a bevándorláspártiaknak a tábora. Éppen ezért nyilvánvaló, hogy azok az országok és azoknak az országoknak a biztos-jelöltjei, akik a bevándorlást ellenzik, azok ki lesznek pécézve, ahogyan Trócsányi László is ki volt”

- mondta Hollik István. Hozzátette, Várhelyi Olivéren a brüsszeliek már nem fognak tudni fogást találni, mivel rendkívül felkészült diplomata és már dolgozott a Bizottságban.

 „Azt mondtuk, hogy bármekkora költség fog felmerülni azt a magyar kormány állni fogja”

-  fogalmazott a kormányszóvivő azzal kapcsolatban, hogy plusz kétmilliárd forintot biztosít a kormány a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményére. Hozzátette, olyan sok igénylés érkezett a kedvezménnyel kapcsolatban, hogy lelassult a folyamat, de azon dolgoznak, hogy ez minél gyorsabb legyen, hogy az igénylők minél hamarabb hozzájuthassanak a támogatáshoz.

A kórházak túlköltekezésével kapcsolatban Hollik István elmondta, a következő hónapokban az lesz a kormány feladata, hogy megnézze jól gazdálkodtak-e a kórházigazgatók, illetve vannak-e olyan strukturális okok, olyan rosszul beállított finanszírozási formák, amelyek önmagukban termelik a veszteséget, akár a kórházigazgatók jó gazdálkodása mellet is.

Kapcsolódó:

Gulyás Gergely: A balliberális oldalon egészen eldurvult belső viszonyok vannak

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!