2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Gulyás Gergely: A balliberális oldalon egészen eldurvult belső viszonyok vannak

Azt a folyamatot folytatja az ellenzék, amit a Karácsony Gergely féle hangfelvétel kapcsán már megismerhettünk - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azzal kapcsolatban, hogy az MSZP nem indít vizsgálatot a kispesti szocialistákról nyilvánosságra került felvételek ügyében. Gulyás Gergely azt mondta: érdeklődéssel várja, hogy a kerület polgármestere mikor ismeri fel saját képviselőtársát.

  • Gulyás Gergely: A balliberális oldalon egészen eldurvult belső viszonyok vannak

 

A kispesti korrupciós botrányról

Gulyás Gergely újságíró kérdésre arra reagált, hogy az MSZP nem indít belső vizsgálatot a kispesti korrupciós botrány ügyében. A tárcavezető szerint érdekes megfigyelni, hogy Kispest polgármesterének mennyi idejébe telik megismerni saját jelöltjét.

Tehát, ott, ahol fenyegetik és elássák egymást, ott ilyen kisebb korrupciós ügyek különösebb vizsgálatot már nem igényelnek, én érdeklődéssel figyelem azt a folyamatot, hogy Kispest polgármesterének mennyi időbe telik saját képviselőtársát megismerni egy videón, úgy látom, hogy polgármester úr nap mint nap előbbre jut e tekintetben - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Hír TV kérdésére, miszerint Lackner Csaba kispesti MSZP-s politikus kijelentette, hogy hülye az, aki önkormányzati képviselőként nem tud évente 100 millió forintot megkeresni, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a nyilvánosságra került felvételek alapján azt lehet mondani, morálisan elítélhető cselekedetet kormánypárti polgármester számlájára is lehet írni, de

korrupciós cselekményekről egyértelműen az ellenzéki és különösen budapesti balliberális szocialista képviselők vallanak. 

Kiemelte, bármennyi ilyen jellegű szocialista korrupciós ügyet látunk, vagy akár Zuglóban azt, hogy Karácsony szövetségesei, miként akarják elásni a saját főpolgármester-jelöltjüket, ez a politika egészét nem töltheti el semmilyen jó kedvvel, hiszen azt mutatja, hogy

a balliberális oldalon egészen eldurvult belső viszonyok vannak. 

Karácsony Gergelyről

Ha valaki megnézi mi történt az elmúlt öt évben a zuglói önkormányzatban, arról még Karácsony Gergely is úgy gondolta, jobb ha hallgat a kampányban

- közölte a politikus. 

Borkai-ügy

Arra a kérdésre, hogy a győri polgármester személye körül kirobbant botrány, melyik része Borkai Zsolt magánügye, Gulyás Gergely elmondta, az egész ügyet átfogóan kell értékelni.

Ha az a kérdés, hogy az ott látható ügyek, magánügye-e, akkor mindannyian egyetértünk abban, hogy igen, ha az a kérdés, hogy ez helyes-e, akkor az a válasz, hogy helytelen és erkölcsileg elítélendő. Minden más, ami az ott szereplők üzleti szerepvállalásával kapcsolatos, az pedig egy külön kérdés, amelyet külön lehet tisztázni. Tehát, hogy kinek milyen gazdasági érdekeltsége volt, ki milyen megbízásokat kapott, ezek külön tisztázhatóak

- közölte Gulyás Gergely.

A Wittinghoff- és Borkai-videók a magyar politikai élet mélypontját jelentik, természetesen az is, hogy megtörtént, ee az is, hogy a magyar nyilvánosság egy önkormányzati kampányt azt olyan szintre hozott most már, hogy a választójog 18-ról 16-ra való leszállítása nehogy szóba kerüljön, mert itt a Kormányinfón is aggódnom kell, hogy nem kell-e a 18-as karikát kitenni. Ez egy káros és rossz folyamat, érteni, hogy van nézettsége, de nem helyes

- tette hozzá. 

A Wittinghoff-ügy kapcsán nem ment túl a sajtó egy határon, de Borkai-ügyben igen

- hívta fel rá a figyelmet Gulyás. (Wittinghoff Tamás és Borkai Zsolt is bocsánatot kért - a szerk.)

Arra a kérdésre, hogy a Borkai-ügyben felmerül-e a korrupció gyanúja, Gulyás leszögezte, a saját szabadidejében mindenki azzal van, akivel akar, abban semmilyen korrupciógyanút nem látni, hogy valaki egy ügyvéddel tölti az idejét. 

A tárcavezető úgy tudja, Győr városa semmilyen kaszinó koncesszióról nem döntött.

Kérdésre válaszolva elmondta, nincs arról tudomása, hogy ki posztolta a botrányos Borkai-videót. Hozzáfűzte: vélhetően az politikai megrendelésre készült.

Az ATV azon kérdésére, hogy Borkai Zsolt állítja, nem követett el törvénysértést, Gulyás Gergely közölte, nincs oka nem hinni neki, mert ezzel kapcsolatos bizonyíték nem áll rendelkezésre. 

Arra a kérdésre, hogy Borkai Zsolt megnyeri-e a győri polgármester-választást, a miniszter azt mondta, semmilyen jóslásba nem kíván bocsátkozni.

A kormány nem fog vizsgálatot indítani a Borkai-videó ügyében - ezt pedig már az Index kérdésére válaszolta Gulyás Gergely.

Nincs jelentősége annak, hogy Dobrev Klára milyen módon kérne uniós támogatást

Nincs jelentősége annak, hogy Dobrev Klára milyen formában tartana igényt az európai uniós forrásokra

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kapcsolatban, hogy a DK közvetlenül az önkormányzatokhoz juttatná el az uniós támogatásokat. Gulyás Gergely hangsúlyozta: az ilyen jellegű törekvések a migrációhoz való viszonnyal függnek össze, a vége pedig az lenne, hogy aki hajlandó bevándorlókat befogadni, az kapna uniós pénzt, aki nem, az pedig nem kapna.

A kormány is támogatja Várhelyi Olivér biztosi jelölését

A Miniszterelnöki Kabinetirodában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő tart sajtótájékoztatót a legutóbbi kormányülésen született döntésekről. Gulyás Gergely elmondta, a szerdai ülésen a kormány uniós ügyekkel foglalkozott. A kormány támogatja, hogy Várhegyi Olivér diplomatát jelöli a következő bizottság tagjává.

Senki nem vitathatja szakmai felkészültségét, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Elkötelezetten küzd a bevándorlásnak a tagállamokra, így Magyarországra erőltetése ellen és érdemei vannak abban, hogy a kötelező kvótáról csak átmeneti döntés született

- közölte a tárcavezető.  

A kormány szerint jogsértő volt, hogy Trócsányi László biztosi jelöltsége elutasítást kapott. 

A kormány tárgyalt a kvóta szerinti szétosztási mechanizmusról is. Gulyás Gergely közölte, a kabinet úgy gondolja, hogy a távozó EB  egy utolsó elkeseredett kísérlete arra, hogy a saját kudarcait feledtesse.

A kormány csak a kiszállítási kvótát támogatja

- mondta a miniszter.

A családvédelmi akciótervről

Az autóvásárlási kedvezmény további működése érdekében további 2 milliárd forintról döntött a kormány. Nagycsaládos autók esetén 16 ezer igénylés érkezett.

Eddig több mint 40 ezer igénylést nyújtottak be babaváró támogatásra, és már 30 ezer szerződést meg is kötöttek.

9200 benyújtott kérelem érkezett a jelzáloghitel-csökkentésre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!