2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Hitler és Picasso képeit találták meg hazánkban?

Picasso, Klimt, Gulácsy és Hitler aláírásával ellátott képeket foglaltak le a kommandósok Budapesten és Szegeden.

A rendőrök még pénteken egy fővárosi házkutatás során találtak meg két képet, ezután Szegeden foglaltak le további négy alkotást. A szakértők még vizsgálják, hogy eredetiek-e a képek, megállapításaiktól függően indul csalás vagy orgazdaság bűncselekmények minősített esetének gyanúja miatt büntetőeljárás. Az ügyben eddig hat személyt hallgattak ki.

Két, Pablo Picasso szignójával ellátott alkotáson a III. Birodalom pecsétje látható.

Adolf Hitler szignójával jelölt kép a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egri sajtótájékoztatóján.
Adolf Hitler szignójával jelölt kép a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egri sajtótájékoztatóján.
Fotó: MTI


Mint arról korábban az MNO is beszámolt, februárban egy csehországi apácazárdában bukkant egy történész Adolf Hitler eltűnt magángyűjteményének néhány festményére. A későbbi diktátor egy állítólag 1913-ban festett képe pedig egy internetes árverésen tűnt fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!