2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Hidvéghi: Tiszta beszédet várunk Timmermanstól

Világossá kell tennie az Európai Bizottság első alelnökének, hogy mit gondol a hazai baloldal és a Jobbik szövetségéről – ezt várja el a Fidesz Frans Timmermnstól, aki az MSZP kongresszusára érkezett Budapestre. A kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta: épp a szocialisták elnöke kezdeményezte az együttműködést a zsidózó, antiszemita Jobbikkal.

  • Hidvéghi: Tiszta beszédet várunk Timmermanstól

Szocialista vezetőkkel, egy étteremben találkozott pénteken este az Európai Bizottság első alelnöke. Frans Timmermans az MSZP szombati kongresszusára érkezett.

– Mikor találkozott Ön utoljára Soros Györggyel?
– Mikor találkoztam vele utoljára? Hát, néhány hónappal ezelőtt, úgy gondolom.

Frans Timmermens az ATV stúdiójában ismerte el, hogy rendszeresen találkozik Soros Györggyel, de azt tagadta, hogy a bevándorlásról egyeztetnének.

„Azok, akik engem ebbe a helyzetbe tesznek, tehát, hogy a szocialisták vezetője legyek az európai választásokon, azok az összes tagállamban lévő szocialista pártok, ők azok, akik engem oda állítanak, és nem soros György fizeti őket, nem soros György vezeti és kormányozza őket” – mondta Timmermans.

Az MSZP kongresszusán az Európai Bizottság első alelnöke arról beszélt a küldötteknek, hogy ne szövetkezzenek a Jobbikkal.

„Én soha nem kötnék megállapodást a szélsőjobbal akkor, ha Európai Bizottság elnökének megválasztanak. És senki nem fogadhat el szélsőjobboldali közeledést, mert a szélsőjobboldal okozta a legnagyobb károkat a történelemben és erről soha nem feledkezhetünk meg” – mondta.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban Frans Timmermansnak világossá kell tennie, mit gondol a hazai baloldal és a Jobbik szövetségéről.

„Egy olyan párt kongresszusán vesz részt, amelynek elnöke, Tóth Bertalan, maga kezdeményezett az összefogást és együttműködést a zsidózó, antiszemita Jobbikkal. Szeretnénk megtudni, hogy ki mond igazat? Timmermans, vagy a szocialisták elnöke. Az európai zöldek már megadták a választ erre a kérdésre. Bejelentették, hogy ők a maguk részéről kizárják az LMP-t, ha együttműködik a Jobbikkal. Ugyanilyen tiszta beszédet várunk Frans Timmermanstól is” – mondta a kommunikációs igazgató.

Bár az Európai Bizottság alelnöke ezúttal kihagyta beszédéből a bevándorlást, korábban többször is állást foglalt. Volt, hogy a határzárat kritizálta, máskor a menekülteket szállító hajók feltartóztatása ellen emelt szót. Úgy fogalmazott, hogy „minden társadalom, bárhol a világon, sokszínű lesz a jövőben, tehát a közép-európai országoknak hozzá kell szokniuk”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!