2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Dömötör: Timmermans azért jön, hogy áldását adja a baloldali pártok és az antiszemita Jobbik közötti együttműködésre

Hír TV

2019. február 15., péntek 21:02, frissítve: péntek 21:26

Akik a bevándorlás ügyében támadták Magyarországot az elmúlt években, azok most dupla lábbal szállnak bele a magyar kormányba a családtámogatási intézkedéscsomag miatt – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az ECHO TV stúdiójában. A politikus Frans Timmermansnak, a szocialisták csúcsjelöltjének budapesti kampánykörútjáról szólva megjegyezte: kíváncsi, hogy az Európai Bizottság bevándorláspárti alelnöke hogyan viszonyul ahhoz az MSZP-hez, amely az antiszemita Jobbikkal készül együttműködni.

A bevándorláspárti baloldal listavezetője Frans Timmermans, aki egyben az Európai Bizottság (EB) alelnöke Dömötör Csaba tudomása szerint a szocialisták kongresszusára érkezik. Szerinte ebből is látszik, hogy az ellenzék gyakorlatilag az ellenkezőjét képviseli, mint amit a magyar állampolgárok az elmúlt években kinyilvánítottak.

Kinyitnák az ország kapuit és teret engednének a bevándorlásnak – fogalmazott az államtitkár. Frans Timmermans az elmúlt években nagyon sokszor két lábbal szállt bele Magyarországba – közölte a kormánypárti politikus, aki szerint a bevándorláson kívül van még egy érdekes apropója Timmermans látogatásának:

„Azzal, hogy eljön a szocialisták kongresszusára, gyakorlatilag szentesíti azt az együttműködési szándékot, amely a baloldali pártok és az antiszemita Jobbik között körvonalazódik. Ha komolyan vennék azokat az elveiket, melyeket oly sokszor hangoztattak az elmúlt években, akkor nem lapulnának ebben az ügyben és egyértelműen elutasítanák az MSZP, illetve a Jobbik közeledési szándékát.” 

Az államtitkár kíváncsian várja, hogy az Európai Bizottság bevándorláspárti alelnöke hogyan viszonyul ahhoz az MSZP-hez, amely az antiszemita Jobbikkal készül együttműködni. Szerinte szemet fog hunyni az ügyre.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

(Forrás: ECHO TV)