2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Hidvéghi Balázs: Gyurcsány és a DK Magyarország védelmét akarja gyengíteni

Magyarország védelmét akarja meggyengíteni Gyurcsány Ferenc és pártja, a DK - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Hidvéghi Balázs: Gyurcsány és a DK Magyarország védelmét akarja gyengíteni

Hidvéghi Balázs kifejtette: Európában az elmúlt években a tömeges migráció következményeként drámaian romlott a közbiztonság, az Iszlám Állam több ezer terroristája juthatott be az EU területére. Emlékeztetett, az egyik ilyen terroristát, Haszan F.-et a közelmúltban Magyarországon a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogták el.

A DK egyik célkitűzése azonban éppen az, hogy megszüntesse a TEK-et, sőt Gyurcsány Ferenc pártelnök nemrég úgy fogalmazott, a kutyapiszoktól jobban kell félni, mint a terroristáktól - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Szavai szerint a DK azt akarja elérni, hogy Magyarország is engedjen a migrációs nyomásnak, fogadja el a bevándorlási terveket, ezért akarják Gyurcsányék megszüntetni a TEK-et, lebontani a határkerítést, ezért támogatják a kvótát, és ezért támogatták az Európai Parlamentben (EP) a migráció erősítését célzó összes javaslatot.

A DK és az egész európai baloldal bevándorlókontinenssé akarja alakítani az EU-t, és elvenné a nemzetállamoktól a védekezés jogát - fogalmazott Hidvéghi Balázs, aki szerint Haszan F. ügye ismét rávilágít arra, hogy "a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár".

Kitért arra is: több ezer terrorista lehet már az EU területén, és a hírek szerint rövidesen akár egy migránskaraván is elindulhat az unió irányába.

A Fidesz szerint Magyarország és Európa biztonságát nem gyengíteni, hanem erősíteni kell, minden eddiginél nagyobb szükség van a terrorveszély elhárítására, a határvédelemre, a kerítésre, hogy meg lehessen őrizni az ország biztonságát - közölte.

A Frontex kibővítésével összefüggő kérdésre a kommunikációs igazgató azt válaszolta: Európa és a külső határok védelmét erősíteni kell, de ez nem történhet úgy, hogy a tagállamok hatáskörét csökkentik.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke jelen lesz-e hétfőn a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga milánói EP-választási kampánynyitóján, Hidvéghi Balázs azt felelte: május 26-án lesznek az európai parlamenti választások ezen a magyarok is dönthetnek Európa jövőjéről, mi megvárjuk a magyar emberek döntését. A Fidesz jelenleg az EP-választásra koncentrál.

Azzal kapcsolatban, hogy a sajtóban megjelentek az ellenzéki tüntetéseken felszólaló egyik diák iskolai érdemjegyei, a fideszes politikus úgy reagált: ő csak a saját gyermekeinek a jegyeit kíséri figyelemmel, mások ellenőrzőjét nem szokta nézegetni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!