2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Hídpénzbotrány: Mit tud a főpolgármester?

Másfél milliárd forint közpénzt szivattyúzhattak ki a Lánchíd felújítására szánt összegből, ráadásul a legfrissebb információk szerint ez a tetemes pénztömeg a Karácsony Gergely vezette Városházán landolhatott.

  • Hídpénzbotrány: Mit tud a főpolgármester?

A hídpénzbotrányban hetek óta folyamatosan derül fény egyre hajmeresztőbb részletekre, a Városháza urai azonban síri csendben vannak, a sajtó megkereséseire egyszerűen nem hajlandók válaszolni.

Közben a főpolgármester szokásához híven aktívan kampányol a közösségi oldalán, naponta több bejegyzést tesz közzé. Egyik múltheti posztját olyan fotóval illusztrálta, amelyen mögötte éppen a Lánchíd látható, ezért már-már azt gondoltuk, hogy végre megszólal a korrupciógyanús hídpénzbotrányról, de csalódnunk kellett.

Ehelyett sikerpropagandával állt elő a Facebook-oldalán, többek között a Lánchíd felújításával példálózva.

A túlárazott, kiüresített beruházást, a hasonló módon megvalósított Blaha Lujza téri rekonstrukcióval együtt az elmúlt húsz év „adósság-törlesztésének” nevezett.

A valóságtól teljesen elrugaszkodott öntömjénezésben szerepelt „minden idők legnagyobb számú faültetése”, de az is, hogy „senki nem cserélt le annyi buszt, trolit és villamost, mint mi”.  Azzal is büszkélkedett Karácsony, hogy „hazahozott” 300 milliárd forint uniós pénzt, amiből a következő években fejlesztéseket ígért. Ehhez képest évek óta azt halljuk, hogy kivérezteti a kormány a fővárost, néhány hónapja ismét a csőd szélére került Budapest, semmilyen beruházásra nincs pénz. Persze, olykor egyenesen tagadja, hogy csőd lenne.

A főpolgármester korábbi és mostani állításai között tehát szakadéknyi távolság tátong, miközben a lényegről, a Lánchíd-projektből kiszedett másfél milliárd forintról egy szót sem szólt.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!